Cresc salariile angajaţilor Companiei de Drumuri şi ai Loteriei, precum şi lefurile primarilor

Data publicării:
autostrada muncitori crop

Iulie le aduce angajaţilor de la Drumuri 150 de lei în plus la salariu.

„La CNADNR am stabilit ca anul acesta prin negocieri să acordăm o creştere salarială în sumă fixă pentru că erau nişte dezechilibre pe grila de salarii între cei care se aflau sus şi cei care se aflau în coada grilei de salarizare”, a afirmat Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical.

Asta în teorie. În practică, însă, diferenţele salariale se păstrează. Şi asta pentru că cei 150 de lei se dau tuturor celor şase mii de angajaţi, de la muncitor necalificat, la inginer de drumuri şi director. Cât de mari sunt diferenţele salariale? Potrivit sindicatelor, anul trecut un muncitor necalificat câştiga în jur de 900 de lei pe lună. Directorul general avea de 17 ori mai mult.

Pe lângă majorarea salarială angajaţii de la Drumuri vor beneficia şi de tichete de masă, sporuri de vechime de 10%, primă de 150 de lei de Ziua Drumarului, dar de un ajutor în cazul decesului unei rude de până la 3.500 de lei.

Drumarii nu sunt singurii care se bucură de venituri mai mari. Poştaşii vor încasa în august cu 50 de lei mai mult, iar din octombrie încă 100. S-ar putea, însă, ca de această creştere să se bucure doar cei cu venituri mai mici de 1.500 - 1.700 de lei, avertizează liderii de sindicat

Mai darnici sunt şefii Loteriei, care vor să crească salariile celor aproape 2.700 de angajaţi cu 37% în acest an.

Bucuroşii sunt şi primarii, pentru că lefurile le-au crescut cu până la 50% din această lună. Promisiuni de creşteri salariale au primit şi angajaţii de la Antibiotice Iaşi. Între timp, şefii companiei s-au răzgândit.

Şi ceferiştilor li s-au promis bani mai mulţi...din toamnă. Salariile ar urma să crească atunci cu 6 - 7%. Între timp însă, companiile feroviare strâng cureaua. La CFR Marfă se fac concedieri. 2.500 de angajaţi vor pleca acasă luna aceasta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri