Creșteri salariale de 12% pentru angajaţii Consiliului local al Sectorului 1

Data publicării:
primaria 1

2.900 de angajați ai aparatului de specialitate din Primărie și din instituțiile subordonate Consiliului local vor beneficia de majorare. FOTO: primariasector1.ro

De această hotărâre vor beneficia, de la 1 septembrie, aproximativ 2.900 de angajați ai aparatului de specialitate din Primărie și din instituțiile subordonate Consiliului local. Este vorba de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1, Complexul Multifuncțional Caraiman Sector 1, Administrația Piețelor, Administrația Unităților de Învățământ Preuniversitar și Unităților Sanitar Publice și Administrația Domeniului Public.

Au fost exceptate de la aceste creșteri salariale Poliția Locală și Direcția Generală Taxe și Impozite, pentru că scopul acestei ordonanțe a fost acela de echilibrare a salariilor din administrația sectorului și de eliminare a discrepanțelor existente, potrivit reprezentantului compartimentului de specialitate.

Salariile aparatului de specialitate al Primăriei sunt, în acest moment, la nivelul anului 2008.

În plus, prin restructurările efectuate în 2010, s-a ajuns la o supraîncărcare de sarcini.

"Primăria Sectorului 1 a mărit salariile cu 12% funcționarilor din cadrul Primăriei și al direcțiilor de specialitate din subordinea Consiliului local. Majorarea nu s-a făcut pe mandatul meu, ci am avut o continuitate în Primărie, iar acest lucru s-a realizat în interesul angajaților. Nu eu sunt cel care hotărăsc pe această perioadă. Împreună cu consilierii locali, în baza ordonanței 27/2015 am pus în practică majorarea acestor salarii", a declarat pentru Agerpres viceprimarul Sectorului 1, Vasile Moțoc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri