Criminalul periculos, evadat de la Psihiatrie, a fost prins

Data actualizării: Data publicării:
politie

ACTUALIZARE 16:00 Criminalul evadat de la un spital de psihiatrie dintr-o localitate ieşeană a fost găsit după aproape șapte ore de căutări. Dar nu oamenii legii l-au depistat în apropierea pădurii din localitate, ci un angajat al spitalului, aflat în timpul liber. Trecea prin zona pădurii, s-a întâlnit întâmplător cu pacientul, l-a recunoscut și imediat l-a anunțat pe managerul spitalului de psihiatrie.

Bărbatul, care suferă de schizofrenie, era la circa 3 kilometri de spital, într-o zonă împădurită.


Un criminal periculos a evadat vineri seara de la Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Pădureni-Grajduri, din județul Iași.  Au fost instituite filtre în tot județul Iași. Bărbatul a fost condamnat în 2011 pentru că și-a ucis mama și bunica. Peste 50 de polițiști au participat la căutarea lui.

IMG-20171021-WA0004
Foto: IPJ Iaşi

 

Bărbatul a evadat vineri seara, dar lipsa lui a fost constatată abia sâmbătă dimineață. Poliția i-a dat semnalmentele: poată panataloni și helancă de culoare neagră, are o înălțime de 1, 70 metri, este astenic, cu părul șaten tuns scurt, ten măsliniu, poartă barbă.

Autoritățile cer ajutorul populației. Oamenii sunt sfătuiţi să sune la 112 sau să se adreseze la cea mai apropiată poliție, în cazul în care l-ar vedea.

Bărbatul are 24 de ani și a mai reușit să evadeze o dată, în 2012. Spitalul Pădureni-Grajduri se confruntă cu problema personalului insuficient.

Poliția îl caută pe criminalul evadat inclusiv cu ajutorul unui câine de urmă, iar prima oprire va fi la domiciliul bărbatului, în Bucium. Au fost organizate și filtre în trafic, în special la Bucium și Grajduri.

Autoritățile avertizează că în lipsa tratamentului, persoana respectivă poate deveni violentă.

În 4 octombrie 2011, când avea 17 ani, Silviu Tecuţă şi-a ucis mama şi bunica, sugrumându-le şi apoi înjunghiindu-le, iar expertiza psihiatrică a arătat că nu avea discernământ în momentul comiterii faptelor.

Directorul Spitalului de Psihiatrie Grajduri, Victor Idricianu, a declarat la Digi24 că, în urma vizionrii imaginilor de pe camerele de supraveghere, a rezultat că vineri, în jurul orei 18.30, bărbatul s-a ascuns într-un spaţiu exterior pavilionului în care era internat. Idricianu a relatat că absenţa acestuia a fost sesizată după aproximativ un sfert de oră, când pacienţilor li s-a dat masa de seară.

Din momentul constatării dispariţiei tânărului, în spital a fost constituită o celulă de criză, au fost anunţate autorităţile şi au început căutările.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri