Cristian Adomniței, despre noua pistă a aeroportului din Iaşi: „Poarta principală de intrare în Iaşi a investitorilor”

Data publicării:
inaugurare pista aeroport iasi - fb adomnitei 10

Noua pistă a aeroportului ieşean a fost finalizată cu câteva luni mai devreme decât era stabilit în contractul încheiat cu constructorii, investiţia ridicându-se la 139 de milioane de lei fără TVA. La sfârşitul lunii august au fost daţi în folosinţă primii 1.800 de metri ai pistei, iar începând de joi întreaga pistă, de 2.400 de metri, a devenit operaţională, scrie Mediafax. 

Prezent la aeroport, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a declarat că din acest moment interesul companiilor aeriene va creşte, iar aeroportul va deveni ”poarta principală de intrare în Iaşi a investitorilor”.

”Cresc şansele Iaşiului de a scăpa de sărăcie. Când economia locală va suporta şi un bussines de cargo, vom continua pista până la 3.000 de metri”, a spus Adomniţei.

La rândul său, directorul aeroportului din Iaşi, Marius Bodea, a afirmat că pe noua pistă nu mai există restricţii de operare şi că vor putea ateriza inclusiv avioane de capacitate mare, cu 250 de pasageri. Potrivit conducerii aeroportului ieşean, până în luna august a anului viitor va fi finalizată şi o parcare pentru avioane, precum şi un nou terminal de pasageri.

Directorul Marius Bodea a mai spus că instalaţiile cu care este dotată noua pistă de la Iaşi sunt la fel de performante precum cele de pe Otopeni, el precizând că avioanele vor putea ateriza pe aeroportul ieşean şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri