Criză acută de medici în școlile din țară

Data actualizării: Data publicării:
Center For Disease Control Reports Highest Number Of Measles Cases In 20 Years
Foto: Gulliver/Getty Images

Este criză de medici în şcolile din Braşov şi în acest nou an şcolar. Reprezentanţii Direcţiei de Servicii Sociale spun că, în loc de 123 de cadre medicale, cât ar fi nevoie, au la dispoziţie doar 42 de asistente şi opt medici.

Cea mai gravă problemă este în şcolile cu clasele I-VIII, care nu au medic şcolar. Există o singură asistentă medicală, la şcoala generală numărul 2.

Pentru cele opt creşe din oraş, există 15 asistente medicale şi un medic care trece, în fiecare zi, pe la toate creşele, să verifice starea de sănătate a copiilor. Cel mai bine stau colegiile şi liceele, care sunt deservite de opt medici şi 14 asistenţi.

Finanţarea pe care o primeşte acum Direcţia de Servicii Sociale Braşov este calculată doar pentru cele 50 de persoane deja angajate, deși conducerea instituției a făcut memorii la Ministerul Sănătăţii pentru o majorare a fondului de salarii.

Momentan însă fondurile au fost calculate tot pe execuţia bugetară din anul anterior. Din păcate, situația din Brașov poate fi întâlnită în numeroase alte orașe din țară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri