Cruzime fără margini. Un cal bolnav a fost abandonat pe câmp

Data publicării:
politisti camp constanta

Un cal rănit a zăcut două zile pe un câmp de lângă Constanţa, pentru că nu există niciun adăpost unde putea fi dus. Unei femei i s-a făcut milă şi i-a găsit un loc într-un grajd, dar nici acolo nu va putea rămâne prea mult. Cât timp voluntarii caută o soluţie, proprietarul care a abandonat animalul bolnav a fost amendat cu 100 de lei.

Calul aparţine unor oameni de etnie romă, care l-au abandonat pe câmp, după ce s-a lovit la picior şi n-a mai fost bun de muncă. Oamenii care locuiesc în zonă au vrut să-i curme suferinţa şi au alertat autorităţile. Au aflat însă că nimeni nu-l îl poate lua în grijă.

Vai de animalele astea! De multe ori eşti neputincios, n-ai cu ce, noi nu suntem finanţaţi de la stat, nu primim fonduri, n-avem cum salva, n-avem maşini, ar trebui să existe o instituţie care să le ajute”, afirmă Zeadin Murat, Asociaţia pentru Protecţia Animalelor Constanţa .

După două zile în care nu a fost deloc hrănit, starea lui s-a agravat.

„I-am făcut o hidratare, antibiotic şi antiinflamator”, spune Cătălin Platon, asistent veterinar.

Unei femei i s-a făcut milă de el şi i-a găsit un adăpost temporar, într-un grajd aflat în comuna Lumina, în apropiere de Constanţa. Acesta a fost dus acolo cu ajutorul unor voluntari şi al pompierilor de la descarcerare.

Femeia spune, însă, că nu îl va putea păstra, aşa că va cere ajutorul asociațiilor care se ocupă de salvarea cailor abandonaţi. Poliţiştii susţin că l-au indentificat pe proprietarul animalului şi că l-au amendat cu 100 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri