CTP, un album și o invitație pentru procurori. La Brebu

Data actualizării: Data publicării:
ctp album brebu

Cristian Tudor Popescu îi invită pe procurori - de la DNA sau Parchetul General - să facă o vizită în localitatea Brebu din județul Prahova, o comună cu 7.000 de locuitori. Ideea i-a venit după o întâmplare - pe care a povestit-o la Digi24 - în urma căreia s-a ales cu un cadou: un album-monografie de o foarte bună calitate și un DVD cu filmări aeriene.

„Noi am mai vorbit de Brebu, dar acum vine vorba din nou, pentru că tocmai discutarăm de ctitorie (de Catedrala Neamului și clopotul ei - n.r.). (...) Vă amintiți de primarul din Brebu? L-am avut aici, ca subiect”, a spus Cristian Tudor Popescu în emisiunea „Jurnalul de Seară” de la Digi24. E primarul care a vrut „să ctitorească” un schimb de experiență cu „lasvegăsenii”, adică să ia de la ei păcănele perfecționate de la Las Vegas, o ruletă, ceva, să pună în comună... Voia să se ducă acolo pe banii comunei, la invitația unei organizații din Brașov care nici până în ziua de astăzi nu s-a demonstrat că există, a reamintit Cristian Tudor Popescu. „În urma discuțiilor lipsite de respect și cu reminiscențe comunistoide, pe care le-am avut aici, la Digi24, cred că n-a mai plecat delegația, cu primarul în frunte”, a adăugat ironic jurnalistul. 

El a povestit apoi că a avut o lansare de carte la Brașov, iar la sesiunea de autografe care a urmat „vine un domn, îmi întinde cartea pentru autograf și zice: Vă rog să luați și asta.

brebu album

Îmi întinde acest album, realizat în condiții grafice excepționale, hârtie de cea mai bună calitate (răsfoiește): Cine suntem? / Who We Are?  Scrie pe fiecare pagină. Și uitați-vă aici, splendid, cu poze, Legende/Legends, Piatra de temelie/ The Corner Stone...Iată ce condiții excepționale, nu știu cât o costa o  chestie de-asta, în orice caz, comuna Brebu, cu 7.000 de locuitori, beneficiază de albumul acesta. Nu știu în câte exemplare a fost editat, dar așa ceva costă niște bani!” - a subliniat Cristian Tudor Popescu.

Apoi continuă povestirea:

„Îmi întinde omu' albumul și zic:

Brebu?! Dvs sunteți din Brebu?

Da, din Brebu.

Cu primarul ăla, zic, care... cu Las Vegas, care voia să plece la Las Vegas.

Da, dar n-a mai plecat, îmi spune omul.

Dar dvs de unde știți că n-a mai plecat? 

Păi eu sunt primarul, zice.

Stătea în carne și oase în fața mea. Mi-a răsunat în cap Eu sunt Bibicul”, a mărturisit Cristian Tudor Popescu (aluzie la o replică din piesa lui I.L. Caragiale „D'ale carnavalului” - n.r.)

album brebu

„Bine, domnule!  N-avea nicio vină! Era foarte vesel, foarte fericit omul, mi-a dat albumul și mi-a mai dat ceva - un DVD”, a povestit Cristian Tudor Popescu, rugând să fie rulat în cadrul emisiunii un minut din materialul video de pe acest DVD (n.r. - urmează imagini ce par filmate cu drona, de sus, ale unei șosele ce șerpuiește printr-un peisaj feeric, cu brazi mulți, pe fond muzical de mari filme americane și o voce masculină caldă care spune: La exact 100 de km de centrul Bucureștiului, spre Valea Prahovei, urmând binecunoscutul DN1, ieșind din Câmpina spre Valea Doftanei, am descoperit că există un loc de poveste, încă prea puțin știut: comuna Brebu, în județul Prahova”).ctp brebu

Nu sunt filmări cu drona, m-am uitat la sfârșit, a continuat Cristian Tudor Popescu, pe generic scrie Imagini aeriene: pilot cutare, deci s-a făcut din elicopter, din avion, din navă cosmică, din ce-or fi fost făcute, dar nu dintr-o simplă dronă, domnule! Suntem în Brebu, nu ne jucăm, da? - a spus CTP ironic.

„Să știți că mie mi se pare și asta o ctitorie. Să știți că în acest film, care durează un ceas și ceva, despre comuna Brebu - este o prezentare amplă, exhaustivă a comunei Brebu, se ia până la ultima portiță de la care apare o băbuță - bineînțeles că personajul care se degajă, starul acestui film este primarele, domnul Ungureanu Adrian, care apare din când în când și spune: Aș punea să vă spun mai mult, dar mă mărginesc la atât. Veți vedea! Și dispare în peisaj”, a punctat Cristian Tudor Popescu. 

El a precizat că i-a dat autograf primarului, înainte de a ști că e primar, și a primit apoi din partea edilului și invitația de a vizita comuna Brebu. „Nu știu dacă am timp să mă duc. M-aș duce. E și o mănăstire foarte frumoasă pe acolo...Dar până ajung eu pe acolo, știți ce mă gândesc? Niște procurori de la DNA, de la Parchetul General, poate că sunt interesați de peisajul ăsta, de albumul ăsta - care îmi aduce aminte de Eterna și fascinanta Românie, ăla de cinci milioane de dolari din banii poporului, făcut de Hrebenciuc pe vremea lui Iliescu, firește, de PSD... Albumul ăsta (despre Brebu - n.r.) arată ca și cum ar fi despre România întreagă, nu numai despre comuna Brebu. Deci, asta mă gândeam. Poate o vizită. Pentru că eu de câte ori văd chestii de-astea - super-prezentări, albume în condiții grafice de cazi pe spate - am aceeași reacție ca Hermann Goering: când aud de cultură, îmi vine să pun mâna pe pistol. Eu când văd albume din-astea, îmi vine să le spun celor de la DNA să facă o vizită prin Brebu...”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Despre ce vorbim? Oamenii ăia de acolo, 7.000 de oameni... Nu s-a putut la Las Vegas, da? Album se poate face cu nu știu câți bani! DVD se poate face! Totul, pentru a fi prezentat dom' primar ca superstarul comunei. Cum se cheltuiesc banii ăștia?”, se întreabă Cristian Tudor Popescu. El are și un răspuns: „Probabil că cu noile legi, dacă se constată cu nu e niciun prejudiciu public, de pildă, sau poate că se constată, dar după aceea dom' primar face și el un an de pușcărie și după trei ani se întoarce din nou în funcție, în uralele brebenilor. Nu? Eu cred că Parlamentul o să aibă grijă de oamenii de valoare din țara asta”, a conchis cu amărăciune jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri