Cum a arătat litoralul în ultimul weekend de vară

Data publicării:
vama veche

A fost agitaţie pe litoral ca pe timpul verii. Temperaturile de 30 de grade, dar si apa mării destul de caldă pentru această perioadă a anului au scos oamenii la plajă. Atât în Vama Veche, cât şi în Mamaia, plajele au fost pline de turiştii care au profitat de ultimul weekend cu temperaturi de vară.

Elena si Ionuţ au venit în Vama Veche de la Bucureşti cu motocicleta şi au stat la cort.

Turist: “A fost foarte bine, a fost foarte cald pentru o perioadă a lunii septembrie. Statul la cort e un stil de viață.”

Cu toate că este a doua jumătate a lunii septembrie în cea mai boemă staţiune de pe litoral, turiştii cu greu s-au îndurat să plece de pe plajă.

Turist: „E ultima zi de sezon și e foarte mișto. De mâine am înțeles că se răcește timpul și am zis să prindem și noi ultima zi.”

Turişti au fost şi în staţiunea Mamaia.

Turist: „Am profitat de ultimele două zile de căldură și am zis să mai facem o escapadă.”

Corina Martin, președintele Asociației Litoral-Delta Dunării: „După o vară de record, cu încasări record și cu o imagine foarte bună, ne așteptăm să aducem turiștii la mare, dacă vremea ne ajută și în această perioadă, ceea ce iată se întâmplă.”

Doar că în această perioadă pentru turişti este mai greu sa găsească un loc unde să poată mânca.

Imaginea statiunii Mamaia este complet schimbată față de vârful de sezon. Terasele, restaurantele, dar și beach-barurile au fost închise, iar sezlongurile au fost strânse de pe plajă de operatorii economici.

În acest weekend, pe litoral au fost maxime de 30 de grade Celsius, iar apa mării a avut în jur de 24 de grade. De mâine, meteorologii spun că va ploua, iar în termometre nu vor fi mai mult de 22 de grade.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri