Cursuri de prim-ajutor pe stradă

Data publicării:
prim ajutor crucea rosie

Accidentele casnice sunt printre cele mai mari pericole, la adresa oricui aşa că e important să ştim cum să le facem faţă. E sfatul venit de la voluntarii Crucii Roșii care au făcut astăzi, în Piața Sfatului din Brașov demonstrații de prim ajutor.

Aproape 50 de voluntari le-au arătat celor prezenţi ce trebuie să facă dacă sunt martorii unui accident în casă.

Miruna Andriesei, voluntar la Crucea Roșie Brașov: „Tăiam un morcov și mi-am tăiat și degetul din greșeală, din cauză că eram foarte stresată. Eu din cauza panicii m-am dat în spate, soțul meu era în spate mânca un măr și a înghițit mărul pe căi greșite.”

Cristian Roth, voluntar la Crucea Roșie Brașov: „Trebuit să mă ocup de o victimă care se înecase cu o bucată de măr. Și a trebuit să aplic manevra Heimlich și prin chestia asta am reușit să i eliberez căile respiratorii. După care l-am așezat pe o pătură unde victima respectictivă a intrat într-o stare de inconștiență, după care a trebuit să o pun în poziția de siguranță.”

Mulţi dintre cei prezenţi au recunoscut că nu știu care sunt măsurile de prim ajutor în caz de accident.

Cred că suntem cam neștiutori în ceea ce privește urgența și metodele de prim ajutor.”

30% din populație știe despre ce e vorba și cred că ușor, ușor se învață.”

Potrivit Crucii Roșii, anual, în lume, peste 6.000 de oameni mor în accidente casnice. De cele mai multe ori, victime sunt copiii și persoanele peste 65 de ani.

Paul Avram, voluntar la Crucea Roșie Brașov: „Accidentele casnice pot ajunge uneori să fie la un număr mai ridicat decât accidentele rutiere.”

Cei care își doresc să facă un curs de prim-ajutor pot merge la toate filialele Crucii Roșii din țară. Prețul unui curs de 12 ore este de 150 de lei, iar studenții au o reducere de 50 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri