Cutremurul din Vrancea, resimțit în țările vecine

Data publicării:
cutrem

Moldoveni, ucraineni, bulgari şi sârbi s-au trezit şi ei speriaţi din somn. În Moldova, e posibil chiar ca seismul să se fi resimţit mai puternic decât la noi.

Numai ce am simţit un cutremur mare, mare! Ce mare! (se aude cum zornăie casa de la al doilea cutremur) Dumnezeule, Dumnezeule! E prima data in viaţa mea când simt cutremur. Ce-mi bate inima! Pisicile dorm. Nimic nu au simţit!”, spune un blogger din Chişinău.

În capitala Republicii Moldova, cutremurul cu epicentrul în Vrancea a avut o magnitudine între 5 şi 5,5, potrivit unui comunicat dat de Institutul de Geologie şi Seismologie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

Mulţi oameni au ieşit în faţa blocurilor şi au stat ore în şir afară, de teama unor replici.

Femeie: „Ne-am trezit şi am ieşit. La început nu ştiam dacă e vis sau realitate, dar ne-am dat seama că e realitate”.

Tânăr: „Straşnic a fost! De două ori! A fost prima etapă şi apoi a doua a pornit mai tare”.

Specialiştii din Republica Moldova spun că este cel mai puternic seism resimţit în această ţară în ultimii 12 ani.

Şi Primarulul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a scris pe Facebook că a fost cel mai puternic seism din ultimii ani, dar că nu au fost anunţate pagube. De asemenea, edilul îi sfătuieşte pe oameni să-şi păstreze calmul în şi a postat chiar şi un ghid despre ce trebuie făcut în momentul în care se produce un cutremur.

La sud de Dunăre, în Bulgaria, cutremurul s-a simţit cel mai mult în partea de nord-est a ţării - în oraşele Varna, Silistra, Dobrici şi Ruse. Dar şi locuitorii capitalei Sofia au fost zguiduiţi în acestă dimineaţă.

În Ucraina, cutremurul s-a simţit cel mai puternic în portul Odessa, de la Marea Neagră. Intensitate mai mică a avut la Kiev, Liov, Herson, dar şi în peninsula Crimeea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri