Dacian Cioloş: Ideea de familie nu trebuie pusă în contradicţie cu ideea de toleranţă

Data publicării:
dacian ciolos_gov

Premierul Dacian Cioloş a afirmat, într-un interviu acordat Hotnews.ro, referindu-se la căsătoria între persoanele de acelaşi sex, că pledează pentru toleranţă şi pentru respectarea ideii de familie tradiţională.

dacian ciolos_gov

„Eu pledez pentru toleranţă cu respectarea ideii de familie. Avem o Constituţie, cred că familia e un element important, un nucleu al societăţii din România şi nu cred că ideea de familie în România ar trebui sistematic pusă în contradicţie cu ideea de toleranţă”, a declarat Dacian Cioloș, potrivit News.ro.

Premierul a fost întrebat pentru ce pledează, dat fiind că preşedintele Klaus Iohannis a pledat pentru toleranţă în privinţa interzicerii căsătoriei între persoanele de acelaşi sex.

Solicitat să precizeze dacă se referă la familia tradiţională, respectiv la comuniunea dintre un bărbat şi o femeie, şeful Executivului a răspuns afirmativ.

În ceea ce priveşte modul în care se manifestă toleranţa, Dacian Cioloş a precizat: „Toleranţa se manifestă respectând alegerile pe care alţii le fac”. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, întrebat ce părere are despre demersul Coaliţiei pentru Familie de modificare a Constituţiei în sensul definirii căsătoriei ca fiind exclusiv între o femeie şi un bărbat, că el este adeptul toleranţei şi consideră ca fiind „greşită” calea „fanatismului religios” şi a solicitărilor ultimative.

Şeful statului a declarat că societatea trebuie să revină la toleranţă şi la „acceptarea celuilalt”.

Patriarhia a replicat joi că demersul Coaliţiei pentru Familie nu reprezintă „o solicitare ultimativă” şi nu poate fi considerat o „cale a fanatismului religios” sau o dovadă de intoleranţă, ci o chemare firească la exprimarea democratică a voinţei cetăţenilor cu privire la una dintre valorile fundamentale ale societăţii, familia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri