Dacian Cioloș: În Italia am întâlnit oameni onești, oameni cu palmele muncite

Data actualizării: Data publicării:
original_img_4877
Foto: gov.ro

Premierul a împărtășit câteva impresii pe contul de Facebook, după vizita din Italia. Dacian Cioloș a scris că s-a întâlnit cu românii afectați de cutremur, aceștia fiind „onești” și „cu palmele muncite”.

Foto: gov.ro
Foto: gov.ro

„Am fost ieri în Italia, la Amatrice și la Rieti, în zona afectată de cutremurul din 24 august. Împreună cu Dragoș Pîslaru, ne-am întâlnit cu mai mulți români, familii cu copii, salvatori, oameni onești, oameni cu palmele muncite. Multă suferință, emoție, dar și speranță. Dincolo de sprijinul material acordat de guvern, am vrut să le spunem că nu sunt singuri. Căutăm împreună cu ei soluții pentru a-i ajuta să-și recapete încrederea în viitor”, se arată în mesajul de pe pagina premierului Dacian Cioloș.

„Am participat apoi la funeraliile de stat organizate de guvernul italian, alături de premierul italian, Matteo Renzi și de președintele Italiei, Sergio Mattarella. În aceste momente dificile, români și italieni, deopotrivă, au dovedit că solidaritatea este valoarea ce dă măsură umanității”, a mai scris premierul.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri