Dacian Cioloș va anunța miercuri cele 47 de măsuri antisărăcie

Data publicării:
12733446 965987276771891 1120183052374771605 n

 

„Toți copiii trebuie să aibă identitate, așadar toți cei care nu au un CNP acum, vor primi unul, printr-un program inclus în pachetul complex‪ #‎antisărăcie‬ pe care l-am elaborat în Guvern. Alte măsuri din același pachet se referă la: „Caravane medicale la sate”, pe modelul unui proiect care și-a dovedit eficiența, sau, un alt exemplu - pentru forța de muncă - un plan prin care zilierii vor putea beneficia de asigurări sociale și de sănătate. În total, sunt 47 de măsuri, pe care le vom prezenta miercuri și care își vor face simțite efectele în cursul acestui an”, a anunțat premierul în această dimineață, pe contul de Facebook.

Premierul Dacian Cioloș a prezentat, săptămâna trecută, în ședința de guvern, un pachet de incluziune socială grupat pe categorii de vârstă și care se adresează persoanelor supuse riscului de sărăcie.

Printre cele 47 de măsuri se află și măsuri privind sprijinirea tinerelor mame să beneficieze de ecografii și screening medical la naștere.

Premierul vrea ca toți copiii să aibă o identitate, deoarece momentan există această problemă a nou născutilor care nu primesc o identitate la naștere și reducerea abandonului copiilor în unitățile sanitare.

În ceea ce privește preșcolarii, se gândește la acordarea de sprijin material pentru achiziționarea de haine, rechizite si pentru efectuarea de analize sau cumpărarea de vitamine.

Guvernul vrea să acorde granturi pentru școlile aflate în zone defavorizate și să reducă abandonul școlar. În momentul de față aproape 18% dintre elevi părăsesc școala, iar până în 2020, ținta este ca acest procent să se reduca la 11%

Scopul acestei strategii pe care o gândește Guvernul este reducerea numărului persoanelor aflate în risc de sărăcie până în 2020 cu aproximativ 580.000 de persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri