Daimler deschide o nouă fabrică la Sebeș

Data publicării:
daimler 2

În noua fabrică de la Sebeş, unde va fi montată cutia de viteza automată în 9 trepte pentru automobile Mercedes, lucrările de amenajare sunt aproape finalizate.

Bernd Krottmayer, manager general STC Sebeş: Suntem în proporție de 95% gata, am început să punem şi utilaje acolo şi vrem să testăm utilajele în toamnă şi să începem o producţie în serie în primăvară. În general, piaţa de automotive merge foarte bine şi la noi şi suntem foarte mulţumiţi de dezvoltarea aceasta.

În judeţul Alba, concernul Daimler are deja doua unităţi de producţie, una la Cugir şi alta la Sebeş, în care se montează cutiile de viteza cu dublu ambreiaj.

Gheorghe Nistor, director productie STC Sebeș: În această linie se montează roțile dinţate pe axe, iar de la această linie roţile se transferă în altă linie unde este practic "nunta" între roţile dinţate şi carcasa cutiei de viteză.

Vânzările firmei Star Transmission au crescut cu 59% anul trecut, de la 37 de milioane la 57 de milioane de euro, iar profitul a fost de peste 3 milioane de euro. Un angajat al concernului Daimler în România câştigă în medie 1.700 de lei, salariu care este peste media din judeţul Alba.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri