De sub zăpadă au răsărit gropile

Data publicării:
groapa asfalt bucuresti

Zeci de şoferi Bucureşti au făcut pană în prima zi în care şi-au scos maşinile din parcare. Capitala s-a umplut de cratere iar autorităţile susţin că de vină ar fi administraţia precedentă, care nu a făcut niciun fel de lucrări cel puţin un an. Şoferii pot cere Primăriei să le achite daunele.

Mirela Ioniţă, directoarea Administraţiei Străzilor: „Starea carosabilului e degradată din cauza neintervenţiei în ultimul an. Am încercat să intervenim, împreună cu pol rutieră. Nu s-au putut face turnări de asfalt sau petice mai mari. Au fost acoperite gropile cu mixura asfaltică. S-a intervenit în Pasajul Unirii, pe direcţia către Universitate.”

În timp ce directorul Administraţiei Publice făcea aceste declaraţii, şoferii se chinuiau să iasă din pasaj şi să ajungă la cel mai apropiat service. Muncitorii tot nu se apucaseră de treabă iar gropile erau nesemnalizate. Maşinile făceau pană una după alta. Imagini cu alte maşini avariate, în acelaşi pasaj, au venit şi de la spectatorii Digi24.

Bogdan Ocnaru, reporter Digi24: „În mai puţin de 24 de ore, zeci de bucureşteni şi-au avariat autoturismele în Pasajul Unirii. Au rămas peste tot capace de roţi căzute.”

Abia după miezul zilei au apărut şi primii muncitori care au plombat groapa. Dar zăpada, gerul şi soluţiile antiderapante au ciuruit aproape toate drumurile din Bucureşti.

Sorin Mihai, mecanic auto: „Avem clienţi. Sunt pene multe. Pene şi se mai taie câte un cauciuc, janta strâmbă. Ar mai fi bielete strâmbe, un cap de bară, un pivot rupt. La un impact puternic, se duce roata.”

Dacă şoferii aduc dovezi care să ateste că şi-au avariat autoturismele din cauza infrastructurii rutiere, atunci pot să-şi recupereze banii pe care îi plătesc pentru reparaţii. Primăria Capitalei are un buget prevăzut pentru astfel de cheltuieli.

Sursa: Digi24

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri