De zece ori mai mulţi pelerini la Iaşi. Şi preoţii au fost luaţi prin surprindere

Data publicării:
moaste

Surpriză şi pentru preoţi! Peste 25.000 de creştini au participat aseară la procesiunea religioasă de la Iaşi dedicată Sfintei Parascheva. Au fost de zece ori mai mulţi oameni decât anii trecuţi, în condiţiile în care Biserica a scăzut vertiginos în sondaje după recentele scandaluri sexuale cu prelaţi.

25.000 de pelerini au urmat racla cu moaştele Sfintei Parascheva pe un traseu lung de trei kilometri. Osemintele au fost conduse de un alai impresionant: 200 de clerici, fanfară, zeci de călugăriţe, militari cu făclii aprinse şi jandarmi. Racla din argint, grea de 300 de kilograme, a fost purtată pe umeri de 8 preoţi.

În afara creştinilor care urmau racla Sfintei Parascheva, sute de oameni s-au înşirat pe traseu ca să vadă alaiul. Bătrânii se închinau, iar tinerii făceau fotografii. Unele femei şi-au adus la procesiune şi copiii care ar fi trebuit să fie în pat la ora aceea.

La racla cu moaştele considerate făcătoare de minuni au venit să se roage şi români stabiliţi în străinătate, care şi-au luat concediu special pentru acest eveniment.

Pelerinii au venit mai mulţi decât anul trecut la procesiune pentru că a fost vreme bună, fără ploi şi frig ca până acum. Sociologii sunt interesaţi de fenomen pentru că încrederea românilor în Biserică a scăzut sub 50%, pentru prima dată după Revoluţie, potrivit sociologului Alin Teodorescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri