Decesul unei paciente, ținut trei zile sub tăcere. Rudele au aflat abia când au mers la spital

Data publicării:
hol de spital cam bantuit - captura-2

„Am intrat în salon, nu am mai găsit-o şi am intrebat: nu vă supăraţi, bolnava? Râzând, o asistentă întinsă în pat, perfect îmi aduc aminte, îmi spune: aaaa, e moartă, domnule. De când a murit, acum o oră, două ore? A murit vineri spre sâmbătă noaptea”, povestește Sorin Hahui, nepotul pacientei decedate.

Sora şi nepotul femeii, singurele ei rude, au încremenit. O lăsaseră vineri la spital în viaţă şi îi promiseseră că vin în vizită după Paşte. Pacienta în vârstă de 61 de ani era internată la Neurologie, iar în fişa ei medicală erau trecute numerele de telefon ale familiei, ca să poată fi anunţaţi dacă se întâmplă ceva. Asistentele nu le-au putut explica oamenilor ce s-a întâmplat.

Stăteam liniştită că e internată. Zice: doamnă nu ne întrebaţi pe noi, că nu a fost tura noastră”, spune Lili Hahui, sora pacientei.

E o sesizare, nu ştiu dacă au fost sunaţi sau nu au fost sunaţi. Se va ancheta desfăşurătorul de convorbiri telefonice prin centrala spitalului”, spune Lucica Grigorică, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Galaţi.

În secţia respectivă există o linie de gardă 24 din 24. Şi dacă a murit seara, vineri spre sâmbătă, şi a fost mai greu de luat legătura, oricum a doua zi era tot timpul ca medicul de gardă să anunţe familia”, arată și Aurel Nechita, preşedintele Colegiului Medicilor Galaţi. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri