Decizia Sinodului: Episcopul Huşilor nu mai oficiază slujbe

Data publicării:
episcopul husilor
Foto: ziaruldeiasi.ro

Episcopul Huşilor nu mai are voie să oficieze slujbe. Decizia a fost luată de Sinodul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei după ce imagini compromiţătoare în care ar apărea Corneliu Bârlădeanu au fost distribuite în spaţiul public.

episcopul husilor
Foto: ziaruldeiasi.ro

La ședința Sinodului de vineri „s-a discutat din nou situația creată în jurul acuzațiilor aduse Episcopului Corneliu de Huși, cu referire la presupuse abateri de natură morală. Ca rezultat al discuțiilor care au avut loc, ierarhii prezenți au solicitat Episcopului Hușilor să nu mai slujească Sfânta Liturghie și celelalte slujbe bisericești, până la proxima ședință a Sfântului Sinod când se va aborda acest subiect, urmând ca Părintele Episcop Corneliu să se supună acestei solicitări”, se arată într-un comunicat al Sinodului Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Patriarhia Română transmitea, cu câteva zile în urmă, că cercetările disciplinare nu pot fi făcute în posturi, astfel că în cazul episcopul Huşilor, filmat în ipostaze intime cu un elev de seminar care la acel moment ar fi avut 17 ani, Comisia pentru Statut şi regulamente a Bisericii Ortodoxe Română a fost convocată pentru sfârşitul acestei luni, iar şedinţa de lucru a Sinodului Permanent va avea loc în 17 şi 18 august.

Citiți și: 

Scandal sexual la vârf. Episcopul Huşilor se consideră defăimat şi a făcut plângere la DIICOT

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri