Depășirea coloanei, sport național

Data publicării:
politist dirijeaza traficul fb politia romana octombrie 2015-1

Pentru zeci de şoferi din Capitală, statul la coadă, în coloană, s-a dovedit astăzi prea plictisitor. Cu toţii au fost sancţionaţi, iar unii au rămas şi fără permisul de conducere.

„Am depăşit scuarul. Da, dar din câte ştiu eu s-a dat o lege nouă pentru taximetrişti, atâta timp cât nu punem în pericol viaţa pietonilor, putem să ocolim scuarurile”, a spus un taximetrist.

Bărbatul a fost contrazis de polițiștii rutieri, care i-au sugerat să mai citească încă odată regulamentul, și a fost sancționat.

Nicăieri în Codul Rutier nu scrie că taximetriştii ar avea alte reguli decât ceilalţi conducători auto. Depăşirea coloanei pe linia de tramvai este interzisă pentru toţi şoferii.

La fel ca acest taximetrist, zeci de şoferi nu au avut răbdare să aştepte la semafor şi au depăşit coloana pe linia de tramvai.

În timp ce unii șoferi acceptă consecințele încălcării legii, alții nu au acceptă la fel de uşor că au greşit în trafic şi au dat vina pe aglomeraţie şi pe drumurile proaste.

„Şi dumneavoastră puteaţi să mă lăsaţi. Cum de ce? Pentru că e Bucureşti şi pentru că se circulă cum se circulă şi pentru că sunt o grămadă de gropi”, a spus un șofer.

Inutil au încercat unii şoferi să negocieze cu poliţiştii. Cu toţii au fost sancţionaţi, pentru că depăşirea coloanei pe linia de tramvai a devenit o practică în Bucureşti.

„Depăşirea coloanei este o manevră periculoasă şi creează şi o stare de disconfort pentru ceilalţi participanţi la trafic, pentru că ei aşteaptă liniştiţi în coloană să se facă verde, iar alţi şoferi teribilişti aleg să circule periculos, să depăşească refugiul de tramvai”, a subliniat Laura Snae, purtător de cuvânt la Brigada Rutieră. 

Depăşirea coloanei pe linia de tramvai este sancţionată cu amendă de peste 400 de lei, iar şoferii riscă să rămână şi fără permisul de conducere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri