Dependența de telefoane, tratată prin jocuri

Data actualizării: Data publicării:
dependenta jocuri

Dependenţa de telefonul mobil poate fi tratată cu ajutorul jocurilor de societate. Un salon de carte din Oradea a făcut un experiment: de câteva luni, le oferă clienţilor, adulţi şi copii deopotrivă, jocuri gratuite, dacă reuşesc să uite de gadget-uri, relatează Digi24.

Jocurile de societate reuşesc să le distragă ore întregi atenţia celor mici de la telefoanele mobile.

Pentru a atrage cât mai mulţi copii, patronii salonului de carte au invitat mai mulţi specialişti, care să-i iniţieze în tainele jocurilor de societate. Printre ei şi Daniel Tivadar, cunoscut organizator al concursurilor de boardgames din zona de vest a ţării. Acesta are acasă o colecţie de peste 500 de jocuri şi spune că acest tip de activitate este pe cât de relaxantă, pe atât de benefică pentru dezvoltarea unor relaţii de prietenie.

Ideea acestor jocuri este că se adresează tuturor catergoriilor de vârstă. dezvoltă foarte multe aptitudini dar și personalitatea copiilor începând cu vârsta de 4 ani. Să vorbim, să socializam, ne putem cunoaste mai bine in urma unei partide de joc fata in fata decat în spatele unui ecran”, spune Daniel Tivadar - pasionat de jocuri de societate.

În fiecare săptămână, la salonul de carte din Cetatea Oradea au loc şedinţe de jocuri de societate care durează chiar şi şapte ore. În timpul concursurilor, participanţilor le este interzis, să se atingă de telefonul mobil.

„Se uită unul în ochii celuilalt, nu se vorbește la telefon, nu pe internet și nu pe skype. Chiar și cei începători am văzut că rezistă fără telefon când joacă de exemplu remy, își pun telefoanele în geantă, sau pe silențios”, afirmă Ferenț Herman - organizatorul evenimentului.

Organizatorii au pregătit, în acest weekend, şi concursuri cu premii care constau în cărţi sau jocuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri