DigiVOX. Tomberon spălat în mare

Data publicării:
tomberon spalat in mare

Un telespectator Digi24 ne-a semnalat un caz de neglijență din partea a trei persoane, în stațiunea Costinești. Doi adolescenți spălau un tomberon în mare, în timp ce o a treia persoană îi supraveghea.

Potrivit DSP Constanța, care analizează apa mării de două ori pe lună, cea mai murdară apă, plină de bacterii, este în Costineşti. La polul opus, cea mai curată este între Mamaia şi Năvodari.

Medicii atrag atenţia că apa mării este în anumite zone de pe litoralul românesc plină de bacterii E.Coli, iar turiştii pot pleca acasă cu boli digestive grave dacă înghit din greşeală apa mării. Cei mai expuşi sunt copiii.

Începând din acest an, rezultatele sunt trimise şi Comisiei Europene, iar ştacheta e foarte ridicată când vine vorba de standardele care trebuie respectate. Dacă până anul trecut România accepta o concentraţie cu E.coli de 2.000 de unităţi la 100 de mililitri de apă, Uniunea Europeană impune acum o concentraţie de 20 de ori mai mică.


 

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni ştire luaţi legătura cu noi la secţiunea DigiVOX a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail sau pe contul nostru de Facebook sau de Twitter. Ne puteţi contacta şi telefonic sau ne puteţi trimite fotografii şi filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304. Vă rugăm să precizaţi numele şi locul din care le transmiteţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri