Sute de oameni la coadă la înmatriculări. Doi prefecţi, chemaţi la MAI

Data actualizării: Data publicării:
Aglomeratie inmatriculari auto Pipera 1 241116

Cozile de la permise şi înmatriculări auto trec la următorul nivel. Sute de şoferi au făcut noaptea albă în faţa sediului din Pipera. Mulţi spun că au luat decizia de a veni noaptea după ce au încercat mai multe zile la rând să obţină actele. Explicaţia autorităţilor? Nu au destui angajaţi şi s-au vândut multe maşini.

Imagini filmate de un telespectator Digi24 sunt surprinse cu câteva minute înainte de deschiderea ghişeelor. Telespectatorul nostru ne spune că primii care au intrat în clădire, la ora 8, se aşezaseră la rând la ora 1 azi-noapte. Şi-au petrecut practic noaptea la ușa serviciului de înmatriculări.

Sute de oameni s-au trezit cu noaptea în cap în speranţa că vor ajunge în faţa unui funţionar de la serviciul de permise şi înmatriculări. Mulţi s-au aşezat la coadă în primele minute ale zilei, puţin după miezul nopţii. La deschiderea ghişeelor, şirul de oameni era imens.

„Ieri am luat bon la ora 10, am stat până la 5 fără un sfert. La numărul 260 s-a închis casieria şi toţi cei care mai erau prezenţi, 10 persoane, 15 maximum, a trebuit să plecăm acasă”, povesteşte unul dintre cei asezaţi la coadă încă de noaptea trecută.

„Poate nu neapărat ineficienţă, dar cred că e vorba de o programare, planificare foarte proastă a activităţilor”, crede un altul.

Aşa se face că, în timp ce sute de oamenii se îmbulzesc dimineaţa, după prânz cozile dispar încet-încet. Situaţia este aceeaşi de câteva luni. În vară autorităţile dădeau vina pe perioada concediilor şi pe faptul că mulţi români care muncesc în străinătate au venit să îşi schimbe actele. Tot atunci, ştirea referitoare la deschiderea specială a unui ghişei, cu câteva minute înainte de program, pentru ca fostul prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu să-şi schimbe permisul a scandalizat opinia publică. Cu atât mai mult cu cât oficialul a intrat pe uşa din spate, fără să stea la vreo coadă.

Acum, autorităţile au o altă explicaţie. „Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, activitatea societăţilor de leasing şi a dealerilor de vehicule atât noi, cât şi second-hand, a cunoscut o creştere, în medie, de 15%”, scrie într-un comunicat al Prefecturii Bucureşti. Pe lângă mărirea numărului de maşini, autorităţile dau vina şi pe numărul mic de funcţionari.

Vlad Ungar, reporter Digi24: „Instituţia are un deficit de personal de 22%, asta înseamnă că din 5 angajaţi, unul lipseşte. Din cei 88 de funcţionari, doar 66 sunt prezenţi la muncă, ceilalţi se află în concediu medical sau în concediu de odihnă.”

Anul trecut, în Bucureşti, peste 18.000 de persoane s-au înscris la concursul pentru permisul de conducere. Anul acesta, până acum sunt doar 9.000.

Ministrul Afacerilor Interne a declarat că problemele la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor sunt complexe şi structurale, iar rezolvarea lor „va lua timp”. „Mâine dimineaţă (vineri - n.r.) am chemat prefecţii de la Ilfov şi Bucureşti, împreună cu conducerea Direcţiei , pentru a găsi soluţii. Problemele sunt complexe şi structurale, pentru care rezolvarea va lua timp, dar voi cere şi soluţii imediate, cu impact în zilele următoare”, a spus Dragoş Tudorache.

Dacă ați fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o știre puteţi lua legătura cu noi pe secţiunea Digivox a site-ului digi24.ro, pe e-mail sau pe contul nostru de Facebook. Ne puteți contacta și telefonic, sau ne puteți trimite fotografii şi filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304. Vă rugam să precizați numele și locul din care le transmiteți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri