Directorul ANP: Când auziţi de condiţii insalubre, să vă gândiţi că sunt deţinuţi nu îşi fac nici curăţenie în camere

Data actualizării: Data publicării:
razmerita penitenciare captura

Directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Marius Vulpe, a declarat, miercuri, la prezentarea bilanţului ANP, referitor la reclamaţiile deţinuţilor faţă de condiţiile din penitenciare, că există oameni condamnaţi care "nu se îngrijesc” şi care ar trebui "să îşi facă curăţenie în camere".

razmerita penitenciare captura

"Cu privire la condiţiile insalubre, vom continua şi în acest an, pentru că bugetul permite, continuarea reparaţiilor curente în camerele de deţinere. În plus şi deţinuţii trebui să se îngrijească, ei trebuie să îşi facă curăţenie în camere şi când auziţi de condiţii insalubre să vă gândiţi că sunt oameni care nici nu se îngrijesc şi nici nu le poţi impune foarte mult lucrul acesta. Sunt şi deţinuţi foarte curaţi, foarte ordonaţi, îşi întreţin curăţenia”, a spus directorul ANP.

În ceea ce priveşte obţinerea medicamentelor pentru deţinuţi, Marius Vulpe a precizat că acestea ajung mai greu la aceştia din cauza faptului că în penitenciare nu pot fi depozitate medicamente şi, deci, trebuie cumpărate. Directorul ANP a ţinut să menţioneze că niciun pacient nu a fost privat de medicaţie.

"E clar că nu avem farmacii în penitenciare şi poate dura două-trei zile până achiziţionăm medicamentele, pentru că nu avem voie să deţinem stocuri. Rezultatul final este agravarea bolii sau decesul omului. Foarte puţini dintre ei sau niciunul nu a decedat în penitenciar sau nu şi-a agravat boala ca urmare a neacordării medicaţiei. Eu nu ştiu de astfel de cazuri. Întârzieri de acordare a medicaţiei, da, dar neacordarea medicaţiei necesare nu există la deţinuţi”, a mai spus directorul ANP, adăugând că niciun medic din penitenciar nu îşi riscă dreptul la practică prin neacordarea medicamentelor deţinuţilor după ce i-au consultat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri