Doi ani și jumătate pentru reabilitarea a cinci kilometri de drum. Lucrările au costat 70 de milioane de euro

Data publicării:
lucrari iancului pantelimon captura 02 09 2015

La aproape doi ani şi jumătate de la începerea lucrărilor, modernizarea șoselei Iancului din Capitală se apropie de final. Cu o întârziere de nouă luni.

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei: Era vorba că pe 15 septembrie dăm drumul la tramvai. Deocamdată maşinile alea merg, autobuzele merg.

Locuitorii din zonă nici nu mai vor să audă de termene oficiale.

„Locuiesc în zonă de 20 de ani şi a fost foarte greu. Dar nu cred, nu sunt convinsă că se va da drumul”, cred oamenii.

Municipalitatea mai are de rezolvat o situaţie dificilă. Cea a parcărilor.

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei: Problema principală este aceea de a lua maşinile de pe linia de tramvai şi de la margine.

Deocamdată, autorităţile ţin artera „sub cheie”, până la inaugurare.

„Noile staţii pentru călători sunt gata. Au fost montate inclusiv camerele de supraveghere. Şi, ca să îi oprească pe şoferi să circule pe noua linie de tramvai, Poliţia Locală a înconjurat zona cu astfel de panglici”, transmite corespondentul Digi24 Adrian Cojocaru.

Tramvaiele vor putea circula însă numai dacă, până la jumătatea lunii, va fi terminată şi linia de pe Şoseaua Pantelimon, misiune ce pare aproape imposibilă. Muncitorii lucrează la capetele bulevardului, dar mijlocul arterei este un şanţ uriaş.

„În două săptămâni? Cred că în doi ani. Dacă circulă tramvaiele în doi ani. Pentru că nu se ţin de treabă”, spun oamenii.

Pe Şoseaua Pantelimon se lucrează în paralel şi la parcări, spaţii verzi şi piste de biciclete. Deja locurile de parcare iscă nemulţumiri. Primăria Generală dă asigurări că firma de construcţii face tot posibilul să recupereze din întârzierea de un an.

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei: Când ar trebui să fie gata lucrarea? Pe 31 decembrie.

Costul total pentru modernizarea celor două bulevarde este de aproximativ 70 de milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri