Doi belgieni trăiesc visul românesc

Data publicării:
belgieni visul romanesc francoise copini couturier facebook

Francoise şi Thomas Coupini se simt ca acasă în Calafat. În urmă cu 10 ani, un român, angajat la firma lor de construcţii din oraşul belgian Liege, i-a adus în vacanţă în România. A fost dragoste la prima vedere şi, în urmă cu patru ani, cei doi au decis să se mute aici definitiv.

Thomas Coupini: Noi am fost aici la vacanţă şi am văzut tradiţie, cum se comportă lumea, cum e vara, iarna şi am gândit o dată cu soţia mea: Ce facem? Cumpăram o casă la Calafat? Și am cumpărat!

Cu banii strânşi din afacerea pe care au avut-o timp de 30 de ani în Belgia şi-au cumpărat o casă veche de peste 100 de ani într-un oraş aflat la mii de kilometri depărtare. 100.000 de euro i-a costat clădirea, renovarea ei şi amenajarea unui magazin de suveniruri.

Françoise Coutini Couturier: Calafat pentru mine este un oraş curat, frumos, liniştit, şi pentru vârsta noastră, e paradis! În Belgia a fost frumos, dar aici e inima!

După mai bine de 50 de ani petrecuţi în ţara ciocolatei au decis să schimbe meniul belgian cu cel românesc şi au prins gustul sarmalelor.

Constantin Chiriţescu, prieten: Tom, pregătim un escargot, şi el foarte clar aşa: mă numesc Tom, sunt din Olanda şi nu mânânc melci ! Clar, decis, în schimb, mâncător de sarmale!

Prietenii recunosc că belgienii sunt inima oraşului şi adevăraţi ambasadori ai locului pentru că promovează localitatea peste hotare de fiecare dată când au ocazia.

Ştefan Popescu, vecin: Fie român, fie belgian, nu e deosebire, e un om foarte respectuos, cu nişte calificări ce nu există pe raza noastră, orice îl rogi el știe să facă, e cinstit și cu bun simț.

În semn de mulţumire, Primăria Calafat le-a oferit celor doi o Diplomă de Excelenţă şi o Distincţie Specială.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri