Dosar penal pentru Arena Naţională

Data publicării:
arena nationala agerpres 11-2.1.2016

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat ca s-a sezizat din oficiu încă de acum 10 zile şi face cercetări cu privire la fapte de abuz în serviciu, în legătură cu modul în care s-au făcut plăţile pentru Arena Naţională.

Din cercetările făcute până acum, cei de la DNA au stabilit că, deşi proiectul iniţial prevedea un acoperiş fix din tablă, pentru care exista aviz ISU, ulterior proiectul a fost modificat. Nu se cunoaşte deocamdată din ce motiv s-a luat această decizie şi de ce a fost ales un acoperiş retractabil, din alt material, pentru care nu se putea obţine aviz din partea ISU. Şi, mai precizează cei de la DNA, în ciuda faptului că se ştia că nu se poate obţine acest aviz, la încheierea lucrărilor constructorul a fost plătit pentru respectivul acoperiş.

Din costurile totale ale stadionului, 234 de milioane de euro, pentru acoperiş s-a plătit suma de 84 de milioane de lei.

Scandalul în care este implicată Arena Naţională a pornit de la o investigaţie a jurnalistului Cătălin Tolontan. Acesta a scos la iveală faptul că Primăria Sectorului 2 a eliberat în aceeaşi zi două autorizaţii de construcţie, cu acelaşi număr de înregistrare, pentru stadionul naţional. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri