Două hectare de gropi în asfalt, la Făgăraş

Data actualizării: Data publicării:
gropi

Două hectare de gropi în asfalt. Autorităţile din Făgăraş au luat-o la pas prin oraş ca să vadă câte străzi trebuie reparate. Găurile au rămas în urma lucrărilor făcute la reţelele de utilităţi, iar Primăria vrea să le acopere până dă îngheţul. Pentru că până în iarnă nu mai este timp de o asflatare completă, autorităţile speră să le poată petici.

Autorităţile au luat la pas toate străzile din oraş şi au făcut recensământul gropilor. Multe dintre cratere au rămas după ce reţeaua de apă şi canalizare a fost modernizată.

"Din cauza faptului că s-a lucrat cu picamărul s-a spart betonul de dedesupt. S-a făcut în zig – zag, să zic aşa, iar acum, dacă firma care a câştigat licitaţia pentru asfaltare ar veni să pună asfaltul, foarte, foarte curând s-ar lăsa," explică Valentin Clonţ, viceprimar Făgăraş.

Concluzia: două hectare de străzi trebuie asfaltate sau plombate.

"Unele în jur de 200-300 de metri pătraţi, unele 2.000 de metri pătaţi, unele 1.000 şI ceva de metri pătraţi," precizează Gheorghe Sucaciu - primar Făgăraş.

Primăria a lansat deja licitaţia pentru a găsi o firmă care să se ocupe de repararea străzilor. Pentru început, vor fi peticite toate gropile, iar anul viitor se va turna covor asfaltic. Localnicii nu sunt de acord cu planul edililor locali.

"Să tragă un covor de asfalt calumea şi ţIne mai mult. Aşa îl plomează azi şi mâine sare în partea cealaltă," spune un locaalnic.

Cele mai multe gropi se află pe şoseaua pe care circulă maşinile de mare tonaj care tranzitează DN1. Primăria intenționează să acționeze în judecată firma care a făcut lucrările la rețeaua de apă-canal și nu a reparat cum se cuvine străzile pe care au lucrat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri