Dragnea: Legea salarizării unitare va fi adoptată până la 1 iulie

Data publicării:
dragnea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a dat asigurări, luni, că Legea salarizării unitare va fi adoptată până la 1 iulie, în urmarătoele săptămâni urmând să se lucreze la finalizarea proiectului de act normativ. Preşedintele social-democraţilor a mai precizat că legea „pune ordine în sistem”.

dragnea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Întrebat, în timpul vizitei din judeţul Olt, ce părere are despre valul de greve din mai multe instituţii ale statului, precum cea din Direcţiile Generale a Finanţelor Publice din întreaga ţară din cauza proiectului Legii salarizării unitare, Liviu Dragnea a precizat că acest act normativ nu e o lege uşoară, dar va fi dus la capăt”.

„Legea salarizării va fi finalizată şi va fi aprobată. Este o lege care pune ordine în sistem şi prin care se măresc salariile. Sunt unii care vor să li se mărească şi mai mult sau sunt unii care spun, şi nu neapărat îi condamn, «domne', mi-ai mărit mie, dar de ce i-ai mărit lu’ ăla mai mult?». Nu e o lege uşoară dar va fi dusă la capăt, se continuă discuţiile, se analizează toate amendamentele, dar în final se va adopta. Aşa cum am convenit, vrem ca până la 1 iulie să fie adoptată legea şi sunt toate şansele, adică nu văd de ce nu s-ar vota”, a declarat Liviu Dragnea.

Preşedintele social-democraţilor a precizat, răspunzând unei întrebări referitoare la prezenţa în Guvern a ministrului de Finanţe, Viorel Ştefan, după data de 1 iulie, că dacă acesta nu susţine Legea salarizării unitare ar trebui să împărtăşească această opinie.

„Dacă nu e de acord cu legea, să spună. În guvern nu s-a intrat obligat, nu s-a intrat cu pistolul la tâmplă, şi-au dorit. Prima condiţie: programul de guvernare. Dacă eşti în guvern şi nu îţi place programul de guvernare, dar nu e cazul la Viorel Ştefan cred...”, a mai precizat Liviu Dragnea.

Câteva mii de salariaţi din direcţiile de finanţe publice au declanşat un protest spontan, luni dimineaţă, nemulţumiţi de proiectul legii salarizării, iar protestul s-a extins rapid în toată ţara, la direcţiile de finanţe din unele oraşe activitatea fiind oprită total. În multe oraşe, activitatea administraţiilor finanţelor publice a fost blocată în totalitate, angajaţii protestând fie în holurile instituţiilor, fie în faţa sediilor acestora.

De asemenea, câteva sute de salariaţi au protestat în faţa Ministerului Finanţelor. Şi angajaţii direcţiilor de taxe şi impozite din primăriile sectoarelor 2, 3, 4, 6 au oprit lucrul, în semn de solidaritate cu salariaţii din Finanţe.

Angajaţii din vămi s-au solidarizat cu salariaţii din Finanţe şi au organizat o acţiune de protest sub forma ”excesului de zel”, astfel că toate maşinile care au trecut prin punctele de frontieră au fost controlate amănunţit.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri