Drum blocat din cauza noroiului

Data publicării:
drum noroi

Alături de primar, zeci de oameni au demonstrat împotriva exploatării miniere ale cărei camioane trec prin mijlocul comunei de mai bine de un an. Până la intrarea în localitate, pe roţile vehiculelor se adună noroi de pe un drum de acces. Apoi, toată mâzga se întinde pe asfalt, până la gară. Edilul a blocat ieşirea de pe drumul de pământ cu maşina de pompieri a comunei.

Am pus mașina de pompieri astfel. Nu se mai poate nu mai suportă cetățenii mizeria și noroiul întins pe tot drumul județean”, spune Dorin Curtean, primarul comunei Popești.

Am sesizat Garda de Mediu, ANRM, Poliția Circulație, Consiliul județean, Prefectul, Apele Române toate sesizate, nici un răspuns”, spune un locatar.

Primarul spune că exploatarea minieră are 34 de camioane care fac zilnic 20 de curse spre gara din comună. De acolo, cărbunele ajunge la termocentrala din Oradea.

„Asigură cam 50% din necesarul de cărbune lunar. Dacă situația se menține mai mult de două trei săptămâni s-ar putea să avem probleme cu furnizarea agentului termic”, afirmă Călin Ungur, directorul general Electrocentrale Oradea.

„Ne vom deplasa o comisie din partea Consiliului Judeţean la domnul primar să vedem care este situaţia”, spune Alin Maghiar, consilier judeţean.

Localnicii cer ca exploatarea de la Voivozi să pietruiască drumul de acces spre comună, aşa cum a promis acum un an. Reprezentanţii companiei miniere nu au putut fi contactaţi pentru a-şi spune punctul de vedere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri