Drum periculos în munţii Siriului

Data publicării:
drum siriu

Viaductul Stânca Teherău, din munţii Siriului, situat pe DN10, între Braşov şi Buzău, are o lungime de 110 metri. Construit în 1982, pare intact la suprafaţă. Structura de rezistenţă este însă şubrezită. În timp, betonul a început să crape, iar în unele locuri au început deja să se vadă armăturile.

În urma unei expertize, Compania Naţională de Drumuri a impus încă de la începutul anului ca nicio maşină să nu circule pe acolo cu mai mult de 10 kilometri la oră. Camioanele de peste 7,5 tone nu mai au voie pe această porţiune de drum. Problema este însă că nu toţi şoferii respectă indicaţiile.

"Viaductul a fost făcut cu nişte grinzi care se produceau prin anii '70, se numesc fâşii cu goluri, care sunt expirate moral şi fizic, şi concluzia expertizei este că trebuie înlocuite toate aceste grinzi”, a spus Ioan Popescu, directorul firmei evaluatoare.

Autorităţile din comuna Siriu spun, la rândul lor, că întreruperea circulaţiei pe acest sector de drum ar însemna o scădere economică serioasă pentru zonă. "Exploatarea lemnului se face cam 80% din zona aceea. Vă daţi seama ce pierdere ar fi", spune primarul comunei Siriu, Corneliu Dumitrescu.

Compania Naţională de Drumuri promite că în primăvară vor începe reparaţiile. Lucrările, care vor costa aproximativ 12 milioane de lei, vor tine cel putin 18 luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri