Drumul de gheață din România. Autoritățile ridică din umeri: „Nu se poate rașcheta zăpada”

Data publicării:
DRUM

Pericolul este imens. Maşinile pot să alunece oricând pe gheaţa groasă şi să cadă în râpe. Localnicii şi proprietarii de pensiuni turistice sunt în pragul disperării, dar drumarii i-au anunţat că plugurile nu pot face nimic pe un drum presărat cu gropi.

Coada Lacului a ajuns la coada lumii, plâng localnicii. Staţiunea, aflată într-o zonă turistică, la 20 kilometri de Stâna de Vale, este practic localitate închisă. Vizitatorii sunt ţinuţi departe vara de gropi şi iarna de gheţuş. Noi le-am spus ca să vină să arunce zăpada la o parte, ca să nu se formeze gheaţă”, a spus un șofer.

În plus, drumul este atât de îngust, încât maşinile nu pot trece în siguranţă una pe lângă alta. Şansele de derapaj sunt maxime şi orice mişcare greşită te aruncă direct în şanţ sau pe marginea unei prăpăstii.

Nici tractoarele nu sunt în siguranţă pe acest drum, dar reprezintă singura şansă pentru şoferii ghinionişti. Localnicii se roagă să nu aibă nevoie de ambulanţă sau pompieri, pentru că nu sunt siguri că maşinile pot să ajungă la ei. Primarul comunei Bulz, în administrarea căruia este drumul, spune că nu poate să intervină cu plugul din cauza gropilor adânci.

Nu se poate rașcheta zăpada și acuma se formează gheață”, a spus Augustin Sărăcuţ, primarul comunei Bulz. Acum şapte ani, acest drum a trecut de la Direcţia Silvică în posesia primăriei, care însă nu are bani să îl repare. Aşa că edilul lucrează la un proiect cu care are de gând să obţină fonduri europene şi să înlocuiască asfaltul vechi de 40 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri