Drumul care duce la Vadu și Corbu a fost peticit de 500 de ori

Data actualizării: Data publicării:
drum

Un drum judeţean din Constanţa a ajuns la performanţa de a fi plombat de nu mai puţin de 500 de ori, în ultimii 40 de ani. Este calea principală pe care merg turiştii, vara, către plajele din Vadu şi Corbu. La fiecare trei ani peticele trebuie schimbate pentru că asfaltul sare şi rămân gropi. Autorităţile judeţene spun că banii de reparaţii sunt puţini şi trebuie împărţiţi pe ani până în 2020 pentru toate cele 16 drumuri judeţene peticite.

Aşa arată un drum judeţean din Constanţa anului 2017: plin de petice. Chiar dacă merg cu viteză redusă, şoferii simt fiecare groapă din asfalt.

Deşi este extrem de important, pentru că face legătura între Constanţa şi Tulcea, acest drum judeţean nu a fost reparat capital de mai bine de 40 de ani, ci doar peticit.

Mii de turişti circulă în fiecare vară pe acest drum care face legătura cu plajele sălbatice de la Corbu şi Vadu, dar şi cu judeţul Tulcea - Delta Dunării. Nu mai puţin de 500 de plombe în asfalt sunt pe o lungime de 6 kilometri. Asta înseamnă că la fiecare 12 metri parcurşi este câte o groapă.

Localnicii spun că gropile se astupă destul de frecvent, dar nu rezistă mai mult de un sezon.

În fiecare an, drumul judeţean 226 de la Corbu este plombat. Se astupă o gaură, iar peste ceva timp apare alta. Fiecare metru pătrat de plombă costă 55-60 de lei, iar anul acesta, cei 6 kilometri de drum judeţean au înghiţit peste 220.000 de lei.

Alte 15 drumuri judeţene din Constanţa, din totalul celor 20, sunt peticite an de an până când le va veni rândul să fie asfaltate în totalitate. Anul acesta s-au cheltuit 2 milioane de lei cu peticirea, bani cu care s-ar fi putut asfalta de la un capăt la celălalt 4,5 kilometri de drum.

Lucian Lungoci, administrator special RAJDP Constanţa: „Avem un proiect pentru următorii patru ani, de fapt trei, pentru că unul a trecut deja, de a turna covor asfaltic pe toate drumurile judeţene, pe fiecare drum judeţean, până îi va veni rândul, în anul 2018, 2019 sau 2020, drumurile nu pot fi lăsate cu gropi.”

Valoarea totală a proiectului pentru anul în curs este de 44 milioane de lei, bani de la Consiliul Judeţean Constanţa, iar până acum s-a turnat covor asfaltic pe 98 de kilometri de drumuri judeţene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri