Drumul național trece prin sufragerie. O familie și-a construit o pasarelă care leagă șoseaua de etajul 1 al casei

Data publicării:
drumul national prin sufragerie captura 23 10 2015

După ani de muncă în străinătate, familia Pănescu şi-a ridicat o casă cu etaj. Dar nu orice fel de casă. Locuinţa oamenilor este legată direct de drumul naţional 67 care face legătura între Târgu Jiu şi Vâlcea.

„Toate casele pe care le vedeţi în spatele meu au fost construite fără autorizaţie, motiv pentru care nu au şi un drum de acces. Proprietarul acestei case a considerat că trebuie să îşi facă o pasarelă din drumul naţional direct la etajul unu al locuinţei”, transmite corespondentul Digi24 Carla Tănasie.

Autorităţile le cer oamenilor să demoleze tot ce au făcut fără aprobări. Altfel, riscă amenzi de până la 10.000 de lei.

Ion Tudor, director Secţia de Drumuri Naţionale Gorj: Este o zonă cu risc mare de accidente... E curbă.

Viorel Stamatoiu, viceprimar Scoarţa: E o construcţie ilegal construită în zona de protecţie a drumului naţional, am făcut demersuri pentru stoparea lucrărilor.

Şi Poliţia a deschis o anchetă.

Miruna Prejbeanu, purtător de cuvânt IPJ Gorj: În cauză s-a deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de lucrări neautorizate în zona drumului public.

Oamenii spun că pentru ineditul proiect s-au inspirat din străinătate și că au preluat modelul de drum de acces către diferite castele.

„Am făcut şi eu ca designer...”, spune proprietarul casei.

Familia Pănescu a investit în drumul către sufragerie 15.000 de lei şi nu are de gând să renunţe la construcţie. Însă ar putea fi demolată de autorităţi.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri