Dublă anchetă la Spitalul „Tractorul” din Brașov, în cazul femeii de 83 de ani care a murit după ce a fost externată

Data publicării:
batrana-1

Amorţită de frig şi epuizată de dureri, femeia de 83 de ani şi-a dat sufletul pe un câmp îngheţat, la marginea unui oraş pe care nu îl cunoştea. Venise de la Brăila să îşi viziteze o nepoată din Braşov.

Vineri seara i s-a făcut rău, iar medicii de la Spitalul Judeţean au trimis-o la altă unitate pentru investigaţii amănunţite. Rudele s-au dus acasă să îi ia haine de schimb, iar femeia a rămas internată.

A doua zi dimineaţa, le-a spus medicilor că vrea să plece acasă. Medicii au lăsat-o să plece, doar în pijama şi papuci.

„Bunica mea a ieșit din spitalul acela la ora 7 dimineața și a mers în tălpile goale pe o stradă”, spune Crina Coliban, nepoata victimei.

Bătrâna a ieşit din spital puţin după ora 7 dimineaţa. Erau -3 grade Celsius şi cu o zi înainte ninsese. Ultima persoană care a văzut-o în viaţă a fost o vânzătoare de la un chioşc din apropierea spitalului.

Când nepoata s-a întors în salonul unde o ştia internată pe bunica ei, a înlemnit. Femeia nu mai era, iar medicii i-au spus pur şi simplu că a plecat.

Doctor, camera ascunsă: „Un pacient dacă semnează că vrea să plece, pleacă, deci în afara... şi nu mai suntem responsabili. Acuma depinde de starea în care e. Conştientă nu cred că era, din moment ce le-a spus că pleacă la Brăila”.

Nepoata femeii de 83 de ani a lipit afişe prin oraş şi a cerut ajutor pe Facebook ca să dea de urma bunicii ei. Aproape două zile nu a închis un ochi, frământată de gânduri negre. În final, a primit vestea de care se temea. Bătrâna a fost descoperită pe un câmp din nordul Brașovului, la aproximativ 3 kilometri de spital.

Legiştii spun că bătrâna a murit din cauza frigului. Poliţiştii ştiu ce au de făcut de acum înainte. La fel şi directorul spitalului.

„Trebuia să dea de gândit medicului de gardă, care ar fi trebuit să o oprească până la venirea aparținătorilor. Vom stabili și partea noastră de vinovăție în acest caz. Din punct de vedere omenesc trebuia reținută în spital”, afirmă dr. Daniela Neculoiu, director medical Spitalul Judeţean Braşov.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, afirmă cms. şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt IPJ Braşov.

Poliţiştii refac acum ultimele ore din viaţa bătrânei şi cercetează inclusiv autenticitatea semnăturii de pe actele de externare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri