Eliberarea pașapoartelor | Anunț important pentru bucureșteni

Data actualizării: Data publicării:
PASAPORT BANCNOTE EURO AGERPRES
Foto: Agerpres

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) precizează că face toate eforturile pentru ca eliberarea de pașapoarte să se realizeze „cât mai operativ”, arătând că serviciile de pașapoarte din 16 județe și Municipiul București vor lucra luni și marți, potrivit Agerpres. 

PASAPORT BANCNOTE EURO AGERPRES
FOTO: Agerpres

ACTUALIZARE: În ziua de 14.08.2017, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Bucureşti va desfăşura la Punctul de lucru din şos. Pipera, nr. 49, sector 2, şi Punctul de lucru din Piaţa Amzei, nr. 13, sector 1, activităţi de primire a cererilor de paşapoarte numai pentru persoanele care au rezervat anterior o programare online.

_________________________________________________________________________________________________________________

FADERE, o asociație românească din Spania, a solicitat sâmbătă ministrului de Interne, Carmen Dan, să rezolve de urgență situația creată la ghișeele de eliberare a pașapoartelor, afirmând că în caz contrar va face plângere penală împotriva acesteia.

„Referitor la poziția FADERE (...) — MAI îi asigură pe toți cei care își preschimbă pașapoartele în această perioadă că facem toate eforturile pentru ca acest proces de eliberare a documentelor să se facă într-un mod cât mai operativ”, arată MAI, pe pagina de Facebook a instituției.

MAI precizează că în lunile de vară numărul cererilor de preschimbare a pașapoartelor depășește cu 80-90% valorile din restul anului, iar în unele județe numărul acestora se dublează în această perioadă.

„Din păcate, această creștere semnificativă nu poate fi însoțită și de dublarea numărului de ghișee sau de dublarea personalului care lucrează la serviciile de pașapoarte. Lipsa de personal se resimte și în aceste servicii, iar pe acest fond, am fost nevoiți să prelungim programele de lucru, să amânăm concediile din această vară pentru mulți dintre angajați sau să găsim alternative de spații destinate eliberării de pașapoarte”, menționează MAI.

Potrivit MAI, în 12 județe și în Municipiul București serviciile de pașapoarte lucrează luni, iar în alte patru se va lucra marți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri