Eroare şocantă la Spitalul Bagdasar-Arseni

Data actualizării: Data publicării:
spitalul bagdasar arseni

E anchetă la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală, după o eroare macabră. Familia unei paciente internate acolo a fost anunţată, prin telefon, că femeia a murit.

Rudele au mers imediat la spital, unde au descoperit că pacienta era în viaţă şi internată la secţia de Terapie Intensivă. Oamenii s-au plâns şefilor unităţii sanitare, care au demarat verificările, în acest caz. Vor să afle, în primul rând, cine a sunat familia pacientei şi cum a intrat în posesia numărului de telefon. Potrivit procedurilor medicale, în cazul decesului unui pacient, medicul curant e cel caretrebuie să anunţe rudele.

Am declanşat o anchetă după ce familia unei femei care era în Terapie Intensivă a fost anunţată că femeia a murit. Am vrea să vedem cine anume a putut da numărul de telefon al familiei, înscris pe foaia de observaţie, unor persoane de la pompe funebre”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Bagdasar Arseni, dr. Florian Bica, transmite News.ro.

Una dintre rude a spus că a fost chemată la spital de cineva de la o firmă de pompe funebre, care s-a oferit să le acorde ajutor pentru înmormântare. Purtătorul de cuvânt al spitalului a mai spus că starea femeii era foarte gravă, dar că aceasta nu era decedată atunci când au fost anunţate rudele să vină la spital. Ulterior incidentului, femeia a încetat din viaţă.

„Nu ştim încă cum a fost posibil să se întâmple aşa ceva. Dar, după ce am primit sesizarea de la ruda pacientei, am declanşat o anchetă. În funcţie de rezultat s-ar putea să sesizăm şi noi, la rândul nostru, organele de anchetă, probabil Poliţia”, a afirmat Bica.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri