Eterna şi fascinanta Românie : Investiţii fără noimă, pe bani europeni

Data publicării:
investitii 08.11

În Grojdibodu, judeţul Olt, se construieşte o bază sportivă modernă. Un muzeu dedicat pescuitului este amenajat într-o fostă biserică. O piaţă agroalimentară, care este aproape gata, are probleme la acoperiş. Aproape 2 milioane de lei costă investiţiile din Grojdibodu, jude'ul Olt.

Dorel Iovancea, primar Grijdibodu : Este şi pentru cetăţeni şi pentru pescarii care se află în zonă şi care pot pe perioada iernii îşi pot repara ustensilele de pescuit

Dacă întrebi localnicii, nu de bază sportivă sportivă cu gazon sintetic au nevoie, nici de muzeul pescuitului : Trebuia să fie apă băgată de mult, canal, în primul rând, cum să spun, la o lume civilizată în primul rând trebuie aşa ceva.

Între timp, acoperişul pieţei agroalimentare aflată în construcţie, pare să o ia la vale. Aşa că stâlpii de lemn ai structurii sunt susţinuţi de alţii...de metal. Construcţia care a înghiţit 500 de mii de lei fonduri europene ar trebui să fie gata până la sfârşitul anului.

Dialog filmat cu CAMERA ASCUNSĂ:

- În colţ, vedeţi diferenţa? Cum s-a lăsat! La acoperiş mă refer!

- Nu prea!

- Văd eu care nu sunt expert, cu ochiul liber.

- Nu e o problemă, ţine, dacă e lăsat un pic.

- Este normal să fie lăsat un pic?

- Nu că e normal, se mai întâmplă...

Sătenii comentează cu năduf: Am înţeles şi noi că s-ar fi greşit proiectul. S-au lăsat, au pus piloni. Da. Proiectul, meseriaşii, suntem în România. Le e frică, că dacă s-o pune o zăpadă ceva, cade. Acum văd că lucrează la un cântar de basculă, ce or cântări cu ea nu ştiu dacă piaţa se fărâmă.

Primarul Dorel Iovancea speră că totul va fi bine: Acoperişul din câte din spusele şi din discuţiile cu dirigintele de şantier, nu este finalizat, urmează toate cele necesare...

Banii pentru piaţă, muzeu şi baza sportivă au venit prin intermediul Grupului de Acţiune Locală. Acesta este o uniune formată din primarii mai multor localităţi şi cu ajutorul căreia pot accesa mult mai uşor fonduri europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri