Eurostat: Locuitorii cel mai puţin mulţumiţi de oraşele lor

Data publicării:
Germany Launches 2011 Census
Foto: Gulliver/Getty Images

Locuitorii din Atena, Roma, Bucureşti şi Paris sunt cel mai puţin mulţumiţi de viaţa în oraşele lor, cei mai satisfăcuţi fiind cei din Vilnius, potrivit unui studiu publicat miercuri de Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene, citat de News.ro.

Germany Launches 2011 Census
Foto: Gulliver/Getty Images

În 18 capitale europene, cel puţin 9 din 10 locuitori au spus că sunt mulţumiţi de oraşele în care trăiesc. Astfel, cel mai ridicat nivel de satisfacţie este în Vilnius, unde 98% dintre locuitori s-au declarat mulţumiţi, la mică distanţă urmând Stockholm şi Copenhaga, cu 97% şi Viena şi Luxemburg, cu 96%.

Datele sunt aferente anului 2015.

În 10 state membre nivelul de satisfacţie este de sub 90%. Cel mai scăzut nivel de satisfacţie este în Atena, unde 71% din locuitori s-au declarat mulţumiţi de oraşul lor. Niveluri scăzute de satisfacţie sunt şi în Roma (80%), precum şi în Bucureşti şi Paris (83% în ambele).

Cea mai mare creştere a gradului de satisfacţie faţă de 2012 a avut loc în Atena, cu 15 puncte procentuale, urmată de Budapesta (+6 puncte), Riga şi Vilnius (+5 puncte). În cazul Bucureştiului a avut loc o creştere de 1 punct procentual.

Satisfacţia vieţii a scăzut în cinci capitale europene, respectiv Amsterdam, Berlin şi Lisabona (-2 puncte) şi Paris şi Helsinki (-1 punct).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri