Evadarea vacilor australiene din Mehedinți. 51 de vite au rupt gardul fermei și au fugit

Data publicării:
vaca din padure

„Vorbii frumos cu ele, păreau că vin încoace şi odată se întoarsără şi o luară prin nişte borci din ăstea şi nişte lăstăriş. Eu n-am văzut niciodată aşa ceva, câtă forţă pot să aibă în ele”, povestește un paznic de la fermă.

De atunci au trecut două zile. Nici vorbă ca vreunul din animale să se întoarcă.

„Cum te apropii de ele cum fug. Oamenii care au descărcat spun că sunt periculoase, dar eu nu am de unde să ştiu. Cum te apropii, cum te-a simţit cum o ia la fugă”, spune paznicul.

Proprietarul amenajase ţarcul, a aşteptat sosirea vacilor din Australia, însă nu-şi închipuia că de tot se va alege praful, în doar câteva ore.

„Am încercat şi ieri până azi noapte, şi azi, mai multe echipe. Este o rasă semisălbatică, se numeşte Angus, e o rasă de carne”, mai spune Gheorghe Grigore.

În comună s-a creat şi un comandament local, din care fac parte poliţişti, angajaţi ISU şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, însă fără rezultat.

Acestea pot ataca oamenii şi animalele din zonă. Sunt dispersate pe o rază foarte mare în pădure şi nu am reuşit identificarea acestor animale”, spune Cătălin Tutilescu, comisar şef Garda de Mediu Mehedinţi.

Proprietarul vacilor s-a gândit inclusiv la varianta tranchilizării acestora.

Am luat legătura cu o firmă, nu au dozele necesare pentru animale, au doze mai mici”, spune Gheorghe Grigore.

Autorităţile spun că pot doar să monitorizeze situaţia, deoarece nu au cadrul legal pentru a interveni. Rezolvarea situaţiei este de datoria proprietarului. Măcar atât: omul nu poate fi tras deocamdată la răspundere, pentru că, deşi nărăvaşe, vacuţele nu au produs până acum nicio pagubă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri