Experiment pe un drum de 20 de kilometri în Bucureşti

Data publicării:
masini prin bucuresti digi24

Traficul în Bucureşti, ce mai mare şi cel mai aglomerat oraş din România, poate fi definit de un singur cuvânt: coadă. În autobuz sau în maşina personală, sute de mii de bucureşteni petrec, zi de zi, cel puţin două ore pe drumul spre muncă şi înapoi spre casă. Reporterii Digi24 au făcut un experiment: au căutat cel mai rapid traseu din vestul spre nordul Capitalei, pe o distanţă de 20 de kilometri.

Vlad Ungar, reporter Digi24: Suntem la intrarea în Bucureşti de pe A1, am pregătit cardul de metrou, cel pentru RATB este şi el în buzunar. Maria, am să călătoresc doar cu mijlaocele de transport în comun.

Maria Moiş, reporter Digi24: Vlad, eu trebuie să ajung la oră fixă la Aeroportul Băneasa, aşa că o să aleg maşina în speranţa că voi ajunge mai repede decât tine.

Startul este entuziast, dar aglomeraţia nu se lasă învinsă doar cu bunele intenţii.

Maria Moiş, reporter Digi24: La nici 10 minute după ce am pornit, suntem nevoiţi să stăm în trafic, suntem blocaţi aici. Cu toate că semaforul arată verde, toate maşinile stau în loc 04.46

Nici măcar intervenţia poliţiei nu a uşurat misiunea şoferilor.

Maria Moiş, reporter Digi24: Poliţiştii intervin deoarece intersecţia este blocată. După cum se poate vedea şi acest autobuz a rămas aici, în intersecţie.

Puţin mai încolo, încă un blocaj.

Maria Moiş, reporter Digi24: Am rămas blocaţi şi aici la Pasajul Lujerului. Trecem printr-o mare de maşini iar aplicaţia waze ne arată că drumul nu ne va fi uşor nici de acum înainte.

Vlad Ungar, reporter Digi24: Nici pentru mine n-a fost mai simplu. Până la cea mai apropiată stație de metrou am făcut cam 10 minute. N-am văzut niciun fel de indicator care să mă conducă aici așa că mi-a fost destul de greu să o găsesc. De aici însă, îmi continui drumul.

Metroul e un adevărat furnicar în ultimele ore, considerate de vârf. Adică acelea în care cei mai mulţi cîălători se îndreaptă către serviciu sau şcoală şi de acolo spre casă.

Vlad Ungar, reporter Digi24: După ce am schimbat de două ori metroul, am urcat în autobuzul care ar trebui să mă ducă la destinaţia finală: nordul capitalei. Aglomeraţia din trafic îmi prelungeşte însă călătoria mai mult decât mă aşteptam.

Traseul cu maşina a început pe Bulevardul Iuliu Maniu şi a durat 100 de minute. Cu metroul şi autobuzul drumul a durat cu circa 30 de minute mai puţin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri