Facturile Arhiepiscopiei Râmnicului, plătite de primărie

Data publicării:
ramnik

Cererea Arhiepiscopiei a fost depusă la primăria din Râmnicu Vâlcea în decembrie anul trecut. Preoţii cereau să li se achite facturile la gaze, energie electrică şi apă pentru iarna 2014-2015. Aveau nevoie de peste 78.000 de lei pentru plata utilităţilor în clădirile administrative. Este vorba de birouri şi apartamentele prelaţilor.

Banii au fost daţi din bugetul pe anul acesta, chiar dacă suma depăşea cu mult fondul alocat de obicei, cultelor. Numai doi dintre cei 18 consilieri s-au opus.

„Au fost două motive, unul vizează că nu s-a respectat regulamentul care fixa suma de 15.000 lei maxim pentru asemenea alocări. Şi al doilea este că nu era oportun să se acorde aceşti bani, mai ales că în ultimii ani preoții afișează un lux ostentativ. Nu am nimic împotrivă să meargă cu Porsche Cayenne de 100.000 de euro, dar să-și plătească facturile”, a declarat Iulian Voicu, consilier local.

Reprezentanții Arhiepiscopiei explică de ce au cerut bani de la primărie: au multe clădiri şi nu-şi mai permit să achite facturile.

Pentru utilități, nu știu ce înseamnă exact. Întreţinere şi utilităţi. Este destul de....Da. Deci în niciun caz nu este pentru altceva. Oricum, ştiți ce înseamnă Arhiepiscopia ca întindere şi ca și clădiri”, spune Iancu Nifon, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei.

Şi dacă pentru facturile Arhiepiscopiei s-au găsit bani, pentru reabilitarea stăzilor din oraş, nu. În aceeaşi şedinţă de consiliu local, angajaţii primăriei au decis să amâne reabilitarea a şapte străzi din oraş.

După ce au cerut ajutor, reprezentanții Arhipiscopiei vor acum să ia Primăriei clădirea Colegiului „Mircea cel Bătrân”, în care autorităţile locale au investit în ultimii trei ani peste un milion de lei. Cererea de retrocedare a fost depusă la ANRP.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri