Familia din care provine prima Miss România s-a reunit în judeţul Sibiu

Data publicării:
PELIGRAD

O familie din Sibiu, al cărei nume apare în documente încă de la începutul anilor 1600, îşi creează noi tradiţii. 70 de membri ai familiei, cu vârste între 4 ani şi 95 de ani, s-au reunit şi spun că vor să aibă astfel de întâlniri în fiecare an.

Familia Peligrad s-a reunit pentru prima oară în 2011, iar aceasta este abia a doua întâlnire. Printre cei care au spus prezent acum este şi Bogdan Peligrad, care a venit cu toată familia - mama, tata, sora, soția, dar și cu fiul său în vârstă de 4 ani, Oscar. Mezinul este printre cei mai tineri reprezentanţi ai familiei, iar cel mai vârstnic are 95 de ani.

Aici este leagănul familiei. Ne-am întâlnit toți cei care poartă numele Peligrad, tatăl meu a copilărit aici. Nu mai are casă părintească sau ceva, dar are destul de multe rude și toți s-au bucurat să ne vadă”, a spus Bogdan Peligrad. În total, 70 de oameni din toate colţurile ţării, dar şi din străinătate au venit la reuniunea Peligrazilor de la Sălişte.

Şi membrii familiei Peligrad, aflaţi la mii de kilometri distanţă, au fost alături de rude, chiar dacă doar virtual.

Familia Peligrad are multe motive de mândrie. În 1906, Maria Peligrad pleca din Ardeal, pe atunci parte a Imperiului Austro-Ungar, spre București şi peste un an câştiga primul concurs de frumuseţe organizat vreodată în România. Istoria familiei este însă mult mai veche. Prima atestare în documentele din Săliște, este datată 1616, însă numele Peligrad apare în documentele din Serbia încă din 1220.

Dorim să constituim o asociație a familiei Peligrad, care să creeze niște mecanisme de suport între membrii acesteia, pentru persoanele care au nevoie, indiferent că e vorba de tineri și au nevoie de o bursă sau sunt persoane în vârstă și au nevoi să zicem medicale sau de altă natură”, a spus Sorin Peligrad. Un alt plan al Peligrazilor este să acceseze fonduri europene pentru a finanţa un studiu privind arborele genealogic al familiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri