Familia tradițională. K. Iohannis, despre reacția BOR

Data actualizării: Data publicării:
klaus declaratii ue

Preşedintele Klaus Iohannis a respins, vineri, ideea că ar fi adus vreo acuzație Bisericii Ortodoxe Române în legătură cu petiţia de modificare a Constituţiei pentru ca familia să fie declarată uniune între un bărbat şi o femeie. Șeful statului a spus că vrut să atragă atenţia asupra unor pericole şi că modul în care i-au fost interpretate spusele satisfac, probabil, anumite interese.

„Deja felul în care unii au interpretat afirmațiile mele arată cu vârf și îndesat nevoia de conciliere, nevoia de pace socială în România”, a spus președintele, aflat la Bruxelles. „Eu n-am acuzat pe nimeni și nici n-am intenționat. N-am acuzat Biserica Ortodoxă Română, cum n-am acuzat nici Biserica Penticostală, nici pe alții. Nici n-am avut de gând”, a completat șeful statului, răspunzând jurnaliștilor care l-au întrebat cum comentează reacția de joi a Patriarhiei în legătură cu declarațiile sale privind „fanatismul religios”.

Preşedintele a arătat că nu a contestat dreptul Coaliţiei de a iniţia o petiţie privind modificarea Constituţiei, el adăugând că îşi doreşte o discuţie calmă şi onestă pe această chestiune.

„Am atras atenția asupra unor posibile pericole, iar Coaliția pentru familie am citit că m-au întrebat să detaliez. Bineînțelesc că au dreptul la petiție, bineînțeles că demersul lor legal este constituțional. Nu a fost pus sub semnul întrebării”, a precizat președintele referindu-se la declarațiile sale de miercuri privind demersul Coaliţiei pentru Familie de modificare a Constituţiei în sensul definirii căsătoriei ca fiind exclusiv între o femeie şi un bărbat.

Discuția s-a dus într-o direcție unde ar satisface ceva interese, dar nu îmi însușesc aceste interpretări. Ba dimpotrivă, doresc o discuție onestă, calmă”, a completat Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, întrebat ce părere are despre demersul Coaliţiei pentru Familie de modificare a Constituţiei pentru definirea explicită a căsătoriei drept uniunea dintre un bărbat şi o femeie, că el este adeptul toleranţei şi consideră ca fiind "greşită" calea "fanatismului religios" şi a solicitărilor ultimative. Şeful statului a declarat că societatea trebuie să revină la toleranţă şi la "acceptarea celuilalt".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Motivul pentru care Dinu Maxer s-a supărat supărat pe Smiley și Damian Drăghici: "Mă deranjează!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...