Fără Facebook la Socola. Angajații stăteau pe rețelele sociale în loc să îngrijească pacienții

Data publicării:
asistenta calculator socola

Cei peste 1.000 de angajaţi ai spitalului de Psihiatrie Socola din Iaşi nu mai pot accesa reţelele sociale în timpul serviciului de pe computerele spitalului. Conducerea spune că, fiind ocupaţi cu socializarea virtuală, angajaţii îşi neglijează îndatoririle.

„Ne dorim ca lumea să se informeze foarte bine, să se facă cercetare, pe de altă parte, şi raportare la casa de asigurări. În acest scop este adus internetul, nu pentru a socializa, socializările dacă se doresc se pot face de pe telefoanele proprii”, spune Lucian Burlea, managerul Spitalului de Psihiatrie Socola Iaşi.

Când sunt întrebaţi, niciunul dintre angajaţi nu recunoaşte că el ar abuza de internet. Dar fiecare cunoaşte un alt coleg care face acest lucru.

„Au venit şi au spus: eu muncesc de nu mai pot şi celălalt de lângă mine stă. Colegii între ei spun că acela stă şi se uită la femei goale, la poveşti de genul acesta, Facebook şi ce mai sunt”, spune Gina Greceanu, jurist la Spitalul de Psihiatrie Socola.

Măsura nu este o premieră pentru Iaşi. Interzis la reţelele de socializare în timpul serviciului au şi angajaţii de la Institutul de Medicină Legală, dar şi cei de la Finanţe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri