Femeia pe care inundațiile o țin trează de șase zile

Data publicării:
hidrologul de la vartoape

De cinci ani, pentru Anişoara Mihai din comuna Vârtoape, județul Teleorman, ziua începe şi se termină lângă râul din localitate. Jumătate de kilometru străbate femeia, de trei ori pe zi, pentru a se asigura că vecinii ei vor rămâne în siguranţă.

„Alo. Bună ziua. Sunt hidrologul Mihai Anișoara. Cota e de 160. Vă mulțumesc, buna ziua!” - asta transmitea femeia, telefonic, în momentul filmării. Era la malul apei, încălțată cu cizme de cauciuc, după ce coborâse un dâmb noroios.

La prima vedere pare simplu, dar ultima săptămână arată că viaţa Anişoarei Mihai e dată peste cap de ploi, râuri şi coduri.

„Toată lumea mă sună, mă întreabă dacă mai plouă, mai ninge, caâ va fi, câți litri pe metrul pătrat? Toți - din agricultură, toată lumea care e interesată”, mărturisește Anișoara Mihai. Întrebată cât de mult a dormit, femeia răspunde: „În șase zile și șase nopți - trei ore. A trebuit să fac transmisii din oră în oră”, explică ea.

Pentru măsurătorile pe care le face, femeia primeşte 500 de lei pe lună. E de înţeles de ce nu-s mulţi care să se înghesuie să îi preia postul.

Eu nu zic că eu sunt nu știu cine, dar nici oricine nu ar veni... sunt bărbați care nu ajung până aici”, constată, simplu, Anișoara Mihai.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri