Fenomenul "sclaviei moderne" ia amploare în Marea Britanie. Multe victime sunt din România

Data publicării:
femei batute

Mii de persoane sunt tratate "ca vitele" de bande specializate în "sclavia modernă", care le tatuează şi le forţează să lucreze pe salarii de mizerie. Numărul victimelor aduse ilegal în Marea Britanie a crescut cu 20 la sută, de la 2.255 în 2012, la 2.744 în 2013, potrivit UK Human Trafficking Centre, scrie Mediafax.

Traficanţii de persoane îşi extind operaţiunile de la prostituţie şi fabrici de droguri, la spălătorii manuale de maşini şi misiuni caritabile fictive. Victimele sunt vândute şi cumpărate pentru numai 200 de lire sterline (256 de euro) şi puse să muncească sub ameninţarea violenţelor împotriva lor sau a familiilor lor, relatează Daily Mail în ediţia electronică.

Multe dintre victime sunt copii est-europeni aduşi în Marea Britanie pentru a cerşi pe străzi, în timp ce traficanţii le fură ajutoarele sociale primite de la stat. Adulţii sunt păcăliţi să vină să lucreze în Marea Britanie, adesea prin site-uri de recrutare sau prin agenţii matrimoniale, cu promisiunea unor slujbe bine plătite sau studii. Dar când ajung în ţară, sunt forţaţi să lucreze ca prostituate, la ferme ilegale de canabis, în construcţii sau la ferme izolate.

Victimele provin din 86 de ţări, cele mai multe fiind din România şi Polonia. În mod şocant, o cincime, respectiv 602 victime, sunt copii, iar mulţi dintre aceştia sunt forţaţi să cerşească, să se prostitueze sau să lucreze ca sclavi în locuinţele unor persoane. Există un număr tot mai mare de victime britanice (una din 14), dintre care multe sunt persoane fără adăpost şi vulnerabile, păcălite să muncească pentru familii nomade, sau trimise în Suedia şi Norvegia, unde pavează drumuri şi alei timp de 14 ore pe zi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri