Fetiță surprinsă fumând. Protecția copilului a început o anchetă

Data actualizării: Data publicării:
fetita fumand

Protecția Copilului din Alba s-a autosesizat într-un posibil caz de abuz asupra unui minor, după ce în presa locală au apărut fotografii, furnizate de un cititor, cu o fetiță de câțiva ani care pare să fumeze dintr-o țigară, aparent la îndemnul a două femei, potrivit Agerpres.

fetita fumand
Foto: ziarulunirea.ro

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba s-a autosesizat în ceea ce privește acest fapt, considerând că ceea ce ilustrează imaginile reprezintă un abuz asupra unui copil minor. Specialiștii biroului 'Telefonul copilului, violența în familie, prevenirea și combaterea exploatării prin muncă' din structura DGASPC Alba au demarat procedurile legale, în conformitate cu atribuțiile ce le revin, pentru a putea interveni în soluționarea situației menționate mai sus, în vederea respectării drepturilor copilului”, arată un comunicat al instituției.

Fotografiile au fost surprinse în urmă cu câteva zile, într-o parcare din Alba Iulia. Fetița a fost surprinsă în timp ce se afla pe caroseria unei mașini, cu număr de înmatriculare de Alba, în timp ce fuma. Lângă mașină se aflau două femei. 

fetita fumand
Foto: ziarulunirea.ro

Reprezentanți ai DGASPC Alba spun că încearcă identificarea celor două femei și, implicit, a fetiței, urmând a se demara apoi o anchetă socială.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri