Fiica unei paciente care a murit spital aduce acuzații grave: femeia nu primea tratament şi era legată de pat

Data publicării:
pacienti de spital

Conducerea SJU Craiova a sesizat Colegiul Medicilor în cazul pacientei legate de pat, care a murit.  Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova a sesizat Colegiul Medicilor în cazul pacientei care a murit în unitatea sanitară şi a cărei fiică a acuzat cadrele medicale că nu-i dădeau mamei sale tratamentul şi că o legau de pat, iar poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, scrie Mediafax.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova, Bogdan Fănuţă, a declarat, joi, că a sesizat Colegiul Medicilor pentru a se pronunţa ”asupra corectitudinii sau incorectitudinii aplicării anumitor tratamente” bolnavilor.

El a precizat că va solicita un punct de vedere şi Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă. ”În ceea ce priveşte tratamentul, am sesizat astăzi Colegiul Medicilor, unde am trimis şi o copie a foii de observaţie, dânşii sunt singurii în măsură să analizeze acest lucru şi să se pronunţe asupra corectitudinii sau incorectitudinii aplicării anumitor tratamente.

Pentru a preveni şi alte incidente de acest fel neplăcute, nu doar ale spitalului nostru legat de măsurile de contenţie aplicate, o să cerem şi un punct de vedere Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă să se pronunţe asupra corectitudinii, legalităţii şi modalităţii în care aceste măsuri de contenţie pot fi aplicate bolnavilor din terapie intensivă. Sunt pacienţi care necesită aceste măsuri, iar în cazul nostu, medicii de pe terapie intesivă, în cadrul notei informative făcute, consideră că majoritatea pacienţilor cu encefalopatie, cei care au tulburări psihice secundare unor boli organice, pentru siguranţa pacienţilor, se poate lua această măsură" a declarat Bogdan Fănuţă



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri