Firea: Împotriva abuzurilor şi manipulării pe internet există o instituţie care să ne apere?

Data actualizării: Data publicării:
firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a reluat, în discursul rostit la evenimentul organizat cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea instituţiei Avocatului Poporului, precizările privind măsurile luate miercuri în urma emiterii codului galben de ploi şi vijelii de către Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), care au creat nemulţumiri printre bucureşteni. Ea s-a întrebat retoric dacă există o instituţie care să apere populaţia de abuzurile şi manipulările făcute prin mijloacele de comunicare pe internet, potrivit News.ro.

Gabriela Firea a lăudat, în cadrul evenimentului, instituţia Avocatului Poporului pentru sprijinul pe care îl acordă cetăţeanului, spunând că este una dintre cele mai reprezentative dintr-o democraţie. Edilul a spus că apreciază faptul că anul trecut Avocatul Poporului a monitorizat din oficiu asigurarea cu agent termic a Capitalei, în condiţiile în care mulţi bucureşteni au trimis sesizări după ce au citit în presă că este posibil să nu mai aibă apă caldă dacă Elcen intră în faliment.

Am soluţionat această situaţie dificilă, am apreciat că instituţia Avocatului Poporului vine chiar şi într-un domeniu în care nu te-ai aştepta”, a afirmat Firea.

În finalul discursului său, edilul a reamintit de măsurile luate de municipalitate după emiterea codului galben de ploi şi vijelii şi de nemulţumirile pe care le-au creat acestea în rândul unora dintre cetăţeni.

În momentul în care o instituţie primeşte o informaţie de la ANM privind un avertisment de cod galben, ce ar trebui să facă? Să nu respecte legea ca să nu supere pe cei care s-ar putea simţi frustraţi că stau mai mult în trafic? Sau să respecte legislaţia în vigoare punându-i la adăpost pe cetăţeni?”, a spus Firea.

Primarul a întrebat retoric dacă există o instituţie care să apere oamenii de abuzurile şi manipulările făcute pe internet.

Împotriva abuzurilor care vin dinspre o zonă care nu poate fi cunatificată şi măsurată, mă refer la manipularea prin mijloace de comunicare pe internet există o instituţie care să ne apere pe noi toţi?”, a subliniat Firea.

Tot în cursul zilei de joi, ea a spus că că prognozele meteo nu trebuie tratate cu „superficialitate”, în condiţiile în care informaţiile de la ANM arătau că acel cod galben se poate transforma în cod portocaliu de ploi şi vijelii. Firea a declarat că municipalitatea şi-a făcut datoria, conform legii, de a anunţa cetăţenilor măsurile impuse şi a adăugat că înţelege că nu este simpatizată, însă „toată lumea trebuie să respecte instituţiile”.

Dacă din cauza primăriei, a faptului că noi nu am informat care sunt condiţiile meteorologice mureau oameni, cine răspundea? Eu sau comentatorii de pe Facebook? Prefer să luăm măsurile legale şi să constatăm că furtuna nu a fost atât de puternică. ANM transmite o prognoză, nu există serviciu meteo în lume care să fi putut spune la milimetru, la secundă când debutează un fenomen meteo extrem. Nu sunt de acord cu campania de denigrare a ANM-ului”, a declarat primarul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri