Firea: „Merită Ronald Reagan să poarte numele unei piațete din Capitală”

Data actualizării: Data publicării:
gabriela firea fb

Spaţiul public aflat la intersecţia dintre Piaţa Victoriei cu strada Paris şi strada Duiliu Zamfirescu din Sectorul 1 al Capitalei va primi numele celui de-al patruzecilea preşedinte american, Ronald Reagan, după ce Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în şedinţa de vineri, proiectul de hotărâre în acest sens.

„Vă rog să fiți de acord cu un proiect de hotărâre pe care l-am inițiat astfel încât un spațiu public important din centrul Capitalei, din zona Piața Victoriei, să poarte numele lui Ronald Reagan, în semn de omagiu pentru contribuția decisivă la căderea regimurilor comuniste din Europa. Cred că veți fi cu toții de acord că merită Ronald Reagan să poarte numele unui spațiu public, unei piațete din Capitală”, a declarat Gabriela Firea în ședința CGMB.

Proiectul a fost aprobat cu 38 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi o abţinere.

„Propunerea doamnei primar general vine ca urmare a omagiului adus lui Ronald Reagan, cel de-al patruzecilea preşedinte al SUA, care prin politica sa intransigentă din perioada Războiului Rece a avut o contribuţie hotărâtoare la prăbuşirea comunismului în Europa”, se arată în expunerea de motive a proiectului propus de primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Firea consideră că Ronald Reagan este un simbol al democraţiei şi al luptei împotriva comunismului, precum şi al respectării drepturilor omului şi al libertăţii presei.

În piațeta Ronald Reagan va fi amplasată, ulterior, și o statuie a fostului președinte SUA, proiectul urmând să fie realizat de Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic din cadrul Primăriei Capitalei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri